TO SPEAK OF WOLVES - Find Your Worth, Come Home

TO SPEAK OF WOLVES - Find Your Worth, Come Home

TO SPEAK OF WOLVES - Find Your Worth, Come Home

TO SPEAK OF WOLVES - Find Your Worth, Come Home

TO SPEAK OF WOLVES hrají post-hardcore. Aby ovšem nedošlo k nedorozumění, nemyslím ten popík, který se pod tímto označením v poslední době prodává.  Mám na mysli z tradičního HC vycházející, tvrdou, dá se říct anti-komerční hudbu, která rozvíjí odkaz klasiků REFUSED, AT THE DRIVE-IN, HELMET, UNSANE a s cukrovými kocourky typu WE ARE THE OCEAN, ALESANA, ATTACK! ATTACK! či THE USED nemá mnoho společného.  

TO SPEAK OF WOLVES

Kapela spadá do křesťanské scény, respektive do komunity kolem vydavatelství Solid State Records, a lze ji proto považovat za mladšího bratříčka UNDEROATH, OH, SLEEPER, AUGUST BURNS RED, THE CHARIOT. V tomto případě to však platí téměř doslova, neboť ji založil bratr frontmana UNDEROATH, bubeník Phil Chamberlain a mikrofon vzal do ruky nějaký Gage Speas, který předtím jezdil jako crew s OH, SLEEPER. Někde mezi těmito kolegy se TO SPEAK OF WOLVES pohybují i hudebně, jsou jen o něco jednodušší, přímočařejší. Pro ty, kterým tvorba uvedených spolků nic neříká, pak upřesňuji, že se jedná o divoké, chvílemi lehce psychedelické hardcore s prvky screama, punku a neposlední řadě také metalu.

Většina kusů z kolekce „Find Your Worth, Come Home“ jsou poměrně tvrdé, vyhrocené záležitosti plné hlasitých kytar a chaotických rytmů, a konkrétně třeba „Hivemind“ nebo „Je Suis Fini“ donutí mainstreamového posluchače pěkně protáhnout obličej, ale zrovna tak se na albu objevují i klidnější, decentně melodické věci jako „Oregon“ nebo „A Simple Thought That Changed Everything“, které divokou jízdu vždy v pravý čas zklidní. Výsledný dojem z nahrávky tak není pouze do extrému vyhnaná zběsilost, ale spíše tak akorát tvrdá a příjemně členitá deska, která se ani tak nesnaží zaujmout instrumentální náročností, jako spíš vzbudit emoce a předat energii. Velký podíl na pozitivním vyznění má určitě i syrový, ve studiu příliš neupravovaný zvuk, který se k tomuto druhu hudby přesně hodí, a pochválit musím i na daný žánr bezesporu kvalitní zpěv, který je silný jak v té ostřejší poloze, tak i ve výškách.

TO SPEAK OF WOLVES nejsou v tomto stylu taková pecka, jakou byli před časem třeba BRING ME THE HORIZON nebo HANDS, ale i tak se s albem „Find Your Worth, Come Home“ na „emo-core“ scéně určitě neztratí. Do svého notýsku si tentokrát zapisuji sice „pouhých“ 7/10, neboť (zejména v druhé polovině) není vše tak dokonalé, jak by mohlo být, ale dovoluji si předpovědět, že u příštího alba to bude určitě o něco víc. Potenciál na to kapela určitě má. 

 Přidejte svůj názor

Verdikt

Tvrdá, energická hudba, která je ale zároveň i melodická a plná emocí. Post-hardcore v tom původním slova smyslu.

Hodnocení

Autor
7 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 41:53

Produkce: Matt McClellan

www.myspace.com/tospeakofwolves

Sestava

Skladby

  1. Hivemind
  2. Stand Alone Complex
  3. Vertigo
  4. Broken Birds
  5. A Simple Thought That Changed Everything
  6. Nostalgia Seeds
  7. Je Suis Fini
  8. Oregon
  9. Dialysis Dreams
  10. Voidwaker
  11. Rearview Memories

Diskografie

Find Your Worth, Come Home (2012)
Myself<Letting Go (2010)
Following Voices, EP (2009)