WHITE LUNG - Sorry

WHITE LUNG - Sorry

WHITE LUNG - Sorry

WHITE LUNG - Sorry

WHITE LUNG sú tri sympatické potvorky a jeden utláčaný chlapík. Ženské v punku mali odjakživa svoje pevné miesto, či už to boli drsné riot-bojovníčky alebo „intelektuálne čučoriedky s brílami“, pričom WHITE LUNG ležia „niekde medzi".

Kanadská punková a hardcorová scéna je jednou z najplodnejších a kvalitatívne najvyzretejších vôbec, stačí si spomenúť na interpretov, ktorí pomohli formovať dnešnú podobu tohto štýlu. Neaktívni CURSED, LEFT FOR DEAD, HAYMAKER, FUCKED UP, súčasní PICK YOUR SIDE, „hype“ syndrómom postihnutí BURNING LOVE alebo práve mladice z WHITE LUNG. Každá z týchto kapiel zanecháva na scéne hlbokú ryhu inovácie.

Novinka WHITE LUNG „Sorry“ vychádza na kultovej značke Deranged Records, má útlych devätnásť minút a je plne prepchatá energiou. Až sa čudujete, kde sa to v tých drobných slečinkách berie. Faktom je, že WHITE LUNG majú talent zložiť ľahko zapamätateľné hity plné skvelých melódií. Ale nečakajte nejaké pop-punkové odrhovačky, na to sú tieto dievčatá až príliš prešibané.

Áno, sú tu počuteľné ozveny chytľavého kanadského hardcore, ale na druhej strane sa gitarista Kenneth zjavne našiel okrem iného aj v post-punku zo začiatku 80´s a oldschoolovom noise-rocku. Svojím neustálym väzbením to dáva patrične pocítiť. Pre nejaký prehnaný artsy prístup tu však pochopiteľne nie je miesto. WHITE LUNG sú punková kapela a ničím iným ani byť nechcú. Tento fakt nezachráni ani pán Kenneth so svojím občasným úletom, a preto sa radšej drží klasického kanadského bleskového hobľovania pražca.

WHITE LUNG

Pomalé skladby na „Sorry“ nenájdete, album má rýchly spád a na zívanie mať čas jednoducho nebudete. Takže vám zostáva len kochať sa výbornými melódiami a mlátiť palicou do rytmu. Špecifickým znakom WHITE LUNG (okrem spomínanej gitarovej hry) je určite emotívne vypätý spev Mish. Mierne bezočívý a drzý podtón v jej hlase vám bude pripomínať kamarátku, ktorá vám svojím neustálym obkrikovaním tak rada pije krv, ale je moc sexy na to, aby vás to dokázalo vytočiť. Do ultra svižného a melodického kolovrátku WHITE LUNG sa jej prednes vynikajúco hodí a bez tejto blonďavej diablice by hudba týchto mladých Kanaďanov určite značne utrpela.

WHITE LUNG sú pre mňa príjemným prekvapením a „Sorry“ je jednoducho album natlačený k prasknutiu. Devätnásť minút toho najkvalitnejšieho a najenergickejšieho punk-rocku v čele s živelnou frontwomankou. Ak k tomu pridáte prudko nákazlivé melódie, robí to zo „Sorry“ jednu z najlepších punkových vecí, ktorá tento rok vyšla.

 10

Phill

Verdikt

Tri divošky a jeden divoch bojujú o titul najenergickejšieho punkového albumu roka.

Hodnocení

Autor
8 / 10
Redakce
-
Čtenáři
8,1 / 10

Další informace

Stopáž: 19:12

Produkce: Jesse Gander
Studio: The Hive Studio - Vancouver

whitelung.tumblr.com

Sestava

Skladby

  1. Take The Mirror
  2. St. Dad
  3. Thick Lip
  4. Bag
  5. Bunny
  6. I Rot
  7. Glue
  8. Those Girls
  9. The Bad Way
  10. Deadbeat

Diskografie

Sorry (2012)
It´s The Evil (2010)