MAAYA SAKAMOTO - Single Collection + Mitsubachi

MAAYA SAKAMOTO - Single Collection + Mitsubachi

Výborná japonská popová speváčka a herečka, známa napríklad zo spolupráce s jazzovou hudobníčkou a skladateľkou filmovej anime hudby Yoko Kanno, vydala minulý rok kompiláciu svojich skladieb vyprodukovaných v rokoch 2005-2012, ku ktorým pripojila pripojila jeden remix a dve nové piesne. (Pozrite si ukážku v dvoch verziách „Nekoze“ a „Nekoze live“.)

A hoci istý odklon od spolupráce s Yoko Kanno bolo možné odsledovať už na predchádzajúcich dvoch radových albumoch Sakamoto Maaya, kde Yoko Kanno participovala len na dvoch, respektíve jednej skladbe, táto kompilácia vzdáva hold ich spoločnej minulosti a paradoxne zároveň ukazuje aj samostatnejšiu a nezávislejšiu prítomnosť i budúcnosť samotnej Sakamoto Maaya.

Aj napriek oveľa väčšej popovosti súčasnej tvorby speváčkinej kapely sa netreba obávať, že sa na vás vyvalí nasladlý a prázdny pop známy z televízií či komerčných rádií. „Single Collection + Mitsubachi“ patrí k tomu lepšiemu, čo je možné uloviť vo vodách japonského popu či popu celkovo...

V prípade, že si tento album zoženiete a bude sa vám páčiť, odporúčam tiež jazzový album YOKO KANNO - „23-Ji no Ongaku“ z roku 2002, na ktorom Sakamoto Maaya hosťovala. A už čoskoro by nás obe hudobníčky mali poctiť svojimi novými albumami.

 5

Koscj

Hodnocení

Autor
-
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 77:46

www.maayasakamoto.net/