CADAVER MUTILATOR - Murder Death Kill

CADAVER MUTILATOR - Murder Death Kill

CADAVER MUTILATOR - Murder Death Kill

CADAVER MUTILATOR - Murder Death Kill

„Mafie, špagety, černé kníry...“ CADAVER MUTILATOR sú rovno zo sicílskeho Palerma, takže s týmto úvodom nenarobia nič.

Majú za sebou zamotaný príbeh o tom, ako sa z jednej kapely, založenej v roku 2003, stali v rokoch 2007 – 2008 dve, obe v tom istom regióne pôsobiace pod tým istým menom. Tí druhí, vlastne pôvodní CM sa potom premenovali na HUMATOR, oba spolky si nejako podelili skladby a momentálne je aktívny hlavne CADAVER MUTILATOR, založený v roku 2007.

CADAVER MUTILATOR
Kapela má na konte demo z roku 2008, EP „Nechronicles“ vydané o rok neskôr a 25. apríla tohto roku u ruských Inherited Suffering Records (za ktorými sú typy z ABOMINABLE PUTRIDITY) vyšiel prvý dlhohrajúci album tejto verzie CM. Nahrala ho zostava Marcello Triollo (basgitara), Tony Pulmanino (gitary), Paride Mercurio (vokály), Giovanni Scortino (gitary) a Lorenzo Reina (bicie).

Nahrávka obsahuje deväť skladieb v časovom rozsahu 31:44. Žánrovo ide o brutálny death metal amerického strihu, pre ktorý Taliani majú celkom vyvinutý cit. CADAVER MUTILATOR sú inšpirovaní hlavne východným pobrežím a oblasťou New Yorku. Hrajú surovo, útočne a energicky, skôr priamočiaro a v ich tvorbe sa dá vypozorovať inšpirácia takými pojmami ako INTERNAL BLEEDING, DEHUMANIZED, PYREXIA a tiež DYING FETUS - hlavne tam, kde do popredia vystupuje hardcoreový groove spracovaný v deathmetalovom duchu.


Veľa náklepov, rýchlych, svižných partov a tiež slammingu z jeho prvopočiatkov, do toho kvalitné gitarové harmónie a sóla a skôr priamočiara hra basgitary. Vokál je variabilný, od hlbokých, výlevkových polôh cez prevažujúci growl a rev, a nejaké tie skôr odkričané party.

V takýchto momentoch zídu na um aj CRIMINAL ELEMENT a pri svižnosti a chytľavosti si spomeniete na MISERY INDEX. „Ameriku“ majú Sicílčania naštudovanú, ale pár vokálov v šestke „Code Terror“ vás zemepisne usmerní.

 2

Martin Lukáč

Hodnocení

Autor
7,5 / 10
Redakce
-

Další informace

Diskografie

Murder Death Kill (2013)
Nechronicles (EP) (2009)
Pre-Production Promo (2008)