MUMAKIL - Flies Will Starve

MUMAKIL - Flies Will Starve

MUMAKIL - Flies Will Starve

MUMAKIL - Flies Will Starve

Sympatický názov albumu, mne pripomína obľúbenú rečňovanku „veci veľké sa budú diať a červy v zemi sa budú mať“. MUMAKIL je kedysi trio, dnes kvarteto zo Ženevy a jeho názov v reči Sauronových spojencov z Východu znamená u Jacksona značne predimenzovanú slonovitú obludu, slúžiacu ako transportné a obliehacie bojové vozidlo.

MUMAKIL sú aktuálne Jéjé (gitary), Thomas (vokály), Benjamin Droz (basgitara, od roku 2011) a od roku 2012 aj Kevin Foley (bicie). Tento pán hrá o.i. v takých extrémnych náteroch ako BENIGHTED, DISAVOWED alebo v „trochu ľudskejších“ NERVECELL, takže je vám jasné, že to tu bude odsýpať tempami vzdialenými bežným ľudským.

MUMAKIL
Švajčiari svoj štýl s obľubou volajú „blastcore“, ale môžeme si tu vystačiť so starým dobrým pojmom grind core, prinajmenšom v európskych podmienkach ide o grind core špičkový. Aktuálny tretí album tejto už deviaty rok fungujúcej svorky je druhým, ktorý vyšiel u Relapse a v časovom rozpätí 35:48 vašou lebkou preletí 24 klepačiek, ktoré v rámci klasického grindu predstavujú tú vyššiu úroveň extrému.

Podobne ako pri predošlých albumoch sa ani tu nestretneme s nejakou bezbrehou originalitou, ide „len“ o kvalitne zložený, hudobnícky prepracovaný a solídne vyprodukovaný grind s chytľavými riffmi, mohutnou energiou a vysokou dávkou agresivity. Hrubší, zlostný rev a krik, drviace a hutné bicie, šťavnaté gitary, žiadne intrá ani iné barličky, iba hudba, spájajúca v sebe vplyvy starých BRUTAL TRUTH, ROTTEN SOUND, ľahký závan NAPALM DEATH alebo LOCK UP, a na to, aby bolo dobre, viac ani netreba.

 Přidejte svůj názor

Martin Lukáč

Verdikt

Hrubší, zlostný rev a krik, drviace a hutné bicie, šťavnaté gitary, žiadne intrá ani iné barličky, iba hudba, spájajúca v sebe vplyvy starých BRUTAL TRUTH, ROTTEN SOUND, ľahký závan NAPALM DEATH alebo LOCK UP, a na to, aby bolo dobre, viac ani netreba.

Hodnocení

Autor
8 / 10
Redakce
-
Čtenáři
7,3 / 10

Další informace

Stopáž: 35:48

mumakil.bandcamp.com

Diskografie

Flies Will Starve (2013)
Behold The Failure (2009)
Split s BLOCKHEADS (2007)
Split s INHUME (2007)
Split s MISERY INDEX (2007)
Stop Whining (EP) (2006)
Customized Warfare (2006)