ALL PIGS MUST DIE - Nothing Violates This Nature

ALL PIGS MUST DIE - Nothing Violates This Nature

ALL PIGS MUST DIE - Nothing Violates This Nature

ALL PIGS MUST DIE - Nothing Violates This Nature

Po skvelých ohlasoch, ktoré sprevádzali debut „God Is War“, prichádzajú ALL PIGS MUST DIE s ďalším dlhohrajúcim opusom „Nothing Violates This Nature“. Aj tentokrát dosku vydáva štýlotvorné vydavateľstvo Southern Lord, pričom o jej nahrávanie sa postaral opätovne nestor moderného extrémneho hardcoreu Kurt Ballou. Personálne obsadenie kapely zostáva rovnaké.

Zmenilo sa vôbec niečo? Ale určite!

„God Is War“ bol poznamenaný najmä staromilsky znejúcim metalom s crustovým podhubím. Bola to primitívna jazda, ktorej základ ležal niekde v mash-upe technickejšie znejúceho converge-hardcore, slayerovského thrashu a modernejšieho disbeatu, do ktorého sa občas primiešal aj pravý severský, čiernou patinou zanesený kov.

ALL PIGS MUST DIE sa vôbec netajili tým, že svoju inšpiráciu hľadajú dve dekády v minulosti, ale aj tak na nich bolo niečo súčasné a pre fanúšikov temnejšie pojatého „hácečka“ tak príťažlivé. Otázne bolo, akým smerom sa kapela vyberie na novinke. Ostane verná žánru, ktorým sa prezentovala na debute? Alebo ho posunie niektorým z naznačených smerov? Na výber toho mala kapela požehnane...

ALL PIGS MUST DIE

„Nothing Violates This Nature“ sa javí hneď na prvé počutie omnoho vyzretejším, ale aj uhladenejším dojmom ako jeho predchodca, čo súvisí najmä so skutočnosťou, že kapela v podstate úplne zanevrela na crustový zvuk a produkciu smerovala omnoho metalickejším a vybrúsenejším smerom. Už to nie je tá nečistá beštia rútiaca sa vpred.

„Nothing Violates This Nature“ ponecháva omnoho väčší priestor technickej stránke. To znamená, že sa ešte vo väčšej miere dočkáte chaoticky znejúcich gitarových výpadov, šialených prechodov a blastbeatov. Zmiernenie prichádza najmä v pomalších, sludgeovo orientovaných pasážach, ktoré svojou nervóznou náladou dopĺňajú celkový neutešený charakter albumu.

Aj keď ALL PIGS MUST DIE v podstate logicky nadväzujú na predošlé nahrávky a vďaka väčšej technickej vyspelosti a prístupnejšiemu zvuku si kapela určite získa nových priaznivcom, osobne zostávam verným fanúšikom debutu, ktorý si ma svojou divokou intenzitou úplne opantal.

 Přidejte svůj názor

Phill

Verdikt

O čosi metalovejší a technickejší ALL PIGS MUST DIE. Inak zostáva všetko po starom.

Hodnocení

Autor
7 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 32:57

Produkce: Kurt Ballou
Studio: Godcity

www.facebook.com/apmdband

Sestava

Skladby

  1. Chaos Arise
  2. Silencer
  3. Primitive Fear
  4. Bloodlines
  5. Of Suffering
  6. Holy Plague
  7. Aquim Siege
  8. Sacred Nothing
  9. Faith Eater
  10. Articles Of Human Weakness

Diskografie

Nothing Violates This Nature (2013)
God Is War (2011)
All Pigs Must Die (2010)