KILLER BE KILLED - Killer Be Killed

KILLER BE KILLED - Killer Be Killed

KILLER BE KILLED - Killer Be Killed

KILLER BE KILLED - Killer Be Killed

Tak toto je naozaj nečakane príjemné prekvapenie! Pojem „superskupina“ právom vyvoláva ostražitosť, pri názve KILLER BE KILLED je celkom pochopiteľný aj mierny dešpekt. O čo krajší je však potom šok po prvých tónoch debutového albumu pánov, ktorých mená sa spájajú s takými ikonickými formáciami ako MASTODON, THE DILLINGER ESCAPE PLAN, SOULFLY či THE MARS VOLTA.

KIL

Znie to ako uvoľnené džemovanie na tému „pesničkárstvo v extrémnej gitarovej muzike“, ktoré niekto veľmi profesionálne zaznamenal a produkčne naozaj kvalitne podchytil. Troy, Max a Greg majú radi groove, silné songy, energiu a parádny ťah na bránku. Líder slávnych THE DILLINGER ESCAPE PLAN mal pravdu, keď v súvislosti s týmto projektom hovoril o tom, že z jeho kapely je v konečnom hudobnom výraze KILLER BE KILLED najmenej. Gregov hlas je však neprepočuteľný, na doske „Killer Be Killed“ ako také vzácne korenie v lahodnom jedle.

Áno, je to riadna hobľovačka, a áno, je to najmä o hlasoch. Troy a jeho mastodontie tiahle vokály, Max a jeho typický štekot v úsečných heslovitých refrénoch a Greg plynule prechádzajúci z extrémnych do melodických polôh – presne taký, akého ho poznáme a máme radi. Je fascinujúce, ako to KILLER BE KILLED dokážu všetko skĺbiť, ako to funguje a fantasticky znie.

„SOULFLY meets MASTODON“, to vám napadne asi ako prvé, keď si „Killer Be Killed“ vypočujete. Platí to však iba do určitej miery. Tých faktorov, ktoré oživujú klasický štvorstrunný cavalerovský primitivizmus, je však výrazne viac. Valivé riffovačky každú chvíľu vhodne vyruší tu príjemná psychedelická pasáž, tam náznak elektronických šumichrastov – nad nahrávkou ako keby uvoľnene plával duch presne 20 rokov starého projektu NAILBOMB - spolupráce Maxa Cavaleru s s producentským čarodejníkom Alexom Newportom.

Tak ako NAILBOMB na začiatku deväťdesiatych rokov formou superprojektu bilancovali extrémnu muziku vtedajšej doby, rovnako to robia KILLER BE KILLED v súčasnosti. Veľká mená „nultých“ rokov robia veľkú muziku.

HC, thrash, groove, punk, silné skladby, chytľavé pasáže, energická muzika od zrelých muzikantov, ktorí každú sekundu vedia, čo robia. A robia to veľmi dobre. KILLER BE KILLED pripravili jeden z najvýraznejších soundtrackov pre prvú polovicu roku 2014.

 6

Rudi

Verdikt

Jedno z najpríjemnejších tohtoročných prekvapení. Veľmi výživný a životaschopný projekt skutočnej superskupiny.

Hodnocení

Autor
8,5 / 10
Redakce
-
Čtenáři
7,7 / 10

Další informace

Produkce: Josh Wilbur
Studio: Fortress Studio, Los Angeles, CA

Sestava

Skladby

  1. Wings Of Feather And Wax
  2. Face Down
  3. Melting Of My Marrow
  4. Snakes Of Jehova
  5. Curb Crusher
  6. Save The Robots
  7. Fire To Your Flag
  8. I.E.D.
  9. Dust Into Darkness
  10. Twelve Labors
  11. Forbidden Fire
  12. Ghosts Of Chernobyl (vinyl bonus)

Diskografie

Killer Be Killed (2014)