RIOT - Through The Storm

RIOT - Through The Storm

RIOT - Through The Storm

RIOT - Through The Storm

Další zasloužilci se dožadují naší pozornosti prostřednictvím novinkového alba. Partička kolem „stálice“ kytaristy Marka Realeho ovšem desky vydává s železnou pravidelností, byť i ona si pár zasloužených oddechových časů vybrala. Asi největší devizou kolekce měl být nástup protřelého Bobbyho Rondinelliho (ex-kdekdo) za škopky. Stalo se a věrní našich „Výtržníků“ mohou spokojeně obdivovat protřelý rockový úder. Jakpak si tedy s jeho pomocí stojí aktuální snůška písní o cestě skrze nepříznivé klimatické podmínky alias psotu?

Nic nového pod sluncem. Příchodem zpěváka Mikea DiMea (debutoval v roce 1994 na albu "Nightbreaker") získali RIOT konečně kvalitního pěvce-chraplouna, také ovšem vykrystalizovala hudební náplň a ta už zřejmě zůstane navěky neměnná. Zapomeňte na přelomové "Fire Under Down", či nabroušený "Thundersteel". Opět sice máme co dočinění s kvalitním hard rockem (heavy rockem, chcete-li), jenomže nápadů jaksi ubývá. Není ani hit typu "Angel Eyes" (blahé paměti na ni kdysi běžel hodně levný videoklip v pořadu METALLA (R.I.P.) na televizní stanici VIVA 2), která by celou stopáž utáhla na vařené nudli. Možná "Lost Insede This World", "Chains (Revolving)" nebo balada "Let It Show", ale nic přesvědčivého, žádná z hlavy nevymlátitelná melodie. A nejsmutnější je, když nejčerstvěji zní závěrečný trojblok, z čehož navíc dvě místa pro sebe uzurpují coververze (U.F.O., BEATLES) a jedno „vlastnoruční“ instrumentálka. Pro mne osobně stále zůstává nepřekonatelná deska "The Privilege Of Power", kde (oprostíme-li se od občas nepříjemného falzetu tehdejšího zpěváka Tonyho Moorea) explodoval hit za hitem a navíc z účinkující žesťové sekce!!! byla tehdy na větvi spousta ortodoxních. Jenom stále čekám, kdy si nějaký vypečený producent všimne potenciálu takové "Maryanne" nebo "Little Miss Death" a dočkáme se jich v úpravě „nové-sladké-nehořlavé a nejlépe blonďaté“ pop hvězdičky. Každopádně na "Through The Storm" by zřejmě nebylo kde brát.

Co počít? Deska je to poctivá, hraná s potřebným drivem, od srdce, s potřebnou instrumentální bravurou. Jenomže chybí důvod proposlouchat se „Skrz bouři“, když všechno důležité již RIOT dávno v minulosti řekli a současné snahy zkrátka postrádají světlejší chvilky. Pouhá rutina nestačí! Čili průměr, bohužel!

 Přidejte svůj názor

Darkmoor

Verdikt

RIOT si vydávají už nějaký čas desky spíše pro sebe a hrstku stále věrných fanoušků. A ani "Through The Storm" není ta výjimka, pro kterou by bylo třeba se k nim vracet. Skalní budou možná spokojeni, jenomže to je přece jen trochu málo.

Hodnocení

Autor
6 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 51:16

Produkce: Mark Reale a Paul Orofino
Studio: Millbrook Sound Studios

www.riotsweb.com

Sestava

Skladby

  1. Turn The Tables
  2. Lost Inside This World
  3. Chains (Revolving)
  4. Trough The Storm
  5. Let It Show
  6. Burn The Sun
  7. To My Head
  8. Essential Enemies
  9. Only You Can Rock Me
  10. Isle Of Shadows
  11. Here Comes The Sun

Diskografie

Immortal Soul (2011)
Army Of One (2006)
Through The Storm (2002)
Sons Of Society (1999)
Shine On (Live) (1998)
Angel Eyes (EP) (1998)
Inishmore (1998)
Brethren Of The Long House (1996)
Nightbreaker (1994)
Greatest Hits '78-'90 (1993)
Riot In Japan Live!! (1992)
The Privilege Of Power (1990)
Thunder Steel (1988)
Born In America (1984)
Riot Live (Europe) (1983)
Restless Breed (1982)
Fire Down Under (1981)
Narita (1980)
Rock City (1978)