YOUNG AND IN THE WAY - When Life Comes To Death

YOUNG AND IN THE WAY - When Life Comes To Death

YOUNG AND IN THE WAY - When Life Comes To Death

YOUNG AND IN THE WAY - When Life Comes To Death

Nová vlna amerického black metalu našla vplyvy niekde v Európe, ale vďaka zmene premýšľania prináša zaujímavé výstupy.

YOUNG AND IN THE WAY miešajú black metal, crust a občas aj grind, v textoch nenávidia život a pri otázke na inšpiráciu ukážu položartom na Fox News, televíznu stanicu pre konzervatívcov.

Hrajú v nekompromisnom nasadení takmer celú minutáž, s výnimkou folkového spomalenia z deviatej na desiatu skladbu, a pozornosť držia primerane krátkymi skladbami a crustovým adrenalínom v rytmike aj riffovaní.

Čoraz viac sa posúvajú od hardcoru k metalu a inšpirujú sa blackmetalistami WATAIN, aj keď sami ten vplyv v rozhovoroch zľahčujú. Okrem banálnej podobnosti loga a sem-tam farby spevu vychádza súbežne s novinkou krvavý klip, podobný estetike WATAIN, a napríklad melodická gitarová linka v štvrtej skladbe „Self Inflicted“ patrí celkom jasne do Švédska.

Príznačné je, že gitarová melodika v štvrtej skladbe sa zlomí uprostred deja do bežného outra, až si človek musí overiť, či prehrávač nespravil chybu. YOUNG AND IN THE WAY už možno nie sú unikátnym hudobným zjavením, ale od štandardu a nudy sa zvyknú odrezať včas.

YAITW

 15

Klypso

Hodnocení

Autor
7,5 / 10
Redakce
-

Další informace

Diskografie

When Life Comes To Death (2014)
V. Eternal Depression (2011)
I Am Not What I Am (2011)
Amen (2010)