ESKHATON - Worship Death

ESKHATON - Worship Death

ESKHATON - Worship Death

ESKHATON - Worship Death

Len nedávno sme tu mali austrálske hrôzometaly, ale jeden výlet na najmenší kontinent obecenstvo hádam ešte zvládne. Z Queenslandu sa poberieme na juh, do Melbourne (Victoria), kde od roku 2010 existuje pošmúrne kvinteto ESKHATON. V apríli mu vyšiel druhý album „Worship Death“ u mexických Chaos Records, a ten si pár viet zaslúži. Nemám pocit, že by išlo o nejaký v tunajších končinách známy pojem, sám som debut „Nihilgoety“ objavil len pred pár mesiacmi.

ESKHATON tvoria Invokocide (vokály, gitara, basagitara), Hammerkill (bicie), Whirlwindead (gitary, basgitara) a Abyssnil (basgitara, pôsobí aj v IGNIVOMOUS). Aktuálny album s diabolsky a ritualisticky ladeným obalom má trištvrte hodiny, je na ňom jedenásť skladieb, balených v hlbokom, staroškolskom znení. Nie je to vyčistená moderna, ale ani žiadne delírium kataklizmatických živlov, preto ESKHATON iste osloví aj tých, pre ktorých je queenslandská scéna už tak akosi cez čiaru.

Tieto búrlivé náklepy sú totiž v podstate verné vzorcom zo starej či klasickej školy pekelníckeho a rúhačského death metalu. Prazákladom by tu mohli byť prvotiny MORBID ANGEL a INCANTATION (bez pomalých pasáží), hnané v rýchlostiach typických pre ANGELCORPSE a okorenené trochou extrémneho black/death chaosu v štýle ARCHGOAT. Treba sa nachystať na príval zdrvujúcich a besniacich ponurých harmónií, divokých sól a hlbších ťahavých i revaných deathmetalových vokálov. Do istej miery majú ESKHATON blízko aj k peklometalom z Južnej Ameriky, napríklad DIABOLICAL MESSIAH, DOMINUS XUL alebo MAGNANIMUS (zhodou okolností všetko z Chile), a ak ste fanúšikovia presne tohto, máte tu tip. U mňa celkom iste veľmi solídny nadpriemer.

 1

Martin Lukáč

Hodnocení

Autor
7,5 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 44:26

eskhaton666.bandcamp.com