WITHERSCAPE - The New Tomorrow

WITHERSCAPE - The New Tomorrow

WITHERSCAPE - The New Tomorrow

WITHERSCAPE - The New Tomorrow

Vyzerá to tak, že WITHERSCAPE sa už nezaradí medzi mnohé jednorazové aktivity Dana Swanö. Progresívny death metal, teda ten, ako ho chápe predovšetkým Dan a jeho priaznivci, bude neskôr pokračovať druhým albumom. Časopriestor medzi debutom a nasledovníkom nateraz vypĺňa päť skladbový minialbum „The New Tomorrow“ s jednou novou skladbou a coververziami WARRIOR, KISS a JUDAS PRIEST.

V porovnaní s debutom nejde nepostrehnúť posun viac k art-rockovému svetu (pozor, opäť v interpretácii tohto legendárneho švédskeho chlapíka) a nebyť skutočne len občas sa vyskytujúceho drsnejšieho spevu, jednotlivé skladby by sa dali vložiť na poslednú radovku jeho ďalšieho projektu NIGHTINGALE. A práve s tým začína byť celkom problém. Nevadí voľne poňatý progresívny death metal, ktorý je dnes skôr retro, ani takmer identicky (a typický) zvuk jeho nahrávok, ako skôr to, že sa stiera rozdiel medzi Danovými súčasnými aktivitami. Dan Swano znie ako Dan Swano, bez ohľadu na aktuálny názov projektu. Záverečný cover samotných WITHERSCAPE z debutu, očistený o náznaky deathmetalového prejavu túto skutočnosť ešte viac podčiarkuje.

Hrubší prejav v minulosti prispieval k atraktívnosti debutu „The Inheritance“, ktorého skladby pôsobili napriek podobným postupom dynamickejšie, než oddychový AOR v podaní NIGHTINGALE a dali miestami spomenúť aj na MOONTOWER. Jeho obmedzením sa „The New Tomorrow“ zbytočne posúva do vôd, kde má Dan už dlhé roky stabilné zastúpenie prostredníctvom NIGHTINGALE. Ak však dlhšie sledujete tvorbu Dana Swanö, ani tentokrát vás nesklame.

 1

Radicalcut

Hodnocení

Autor
6 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 23:00

www.witherscape.com