ENVY - Atheist's Cornea

ENVY - Atheist's Cornea

ENVY - Atheist's Cornea

ENVY - Atheist's Cornea

ENVY se vrátili. Našli cestu ze země plytké beznaděje, kam v minulosti zamířili, a jsou zpět v plné síle. Jestli jsem u minulé desky lámal nad japonskými náladotvůrci hůl, tak nyní beru svá slova zpět. ENVY dokázali na novém albu navázat na to nejlepší, co v nich je. Přesněji řečeno, ENVY na nové desce znějí přesně tak, jak si jejich skalní fanoušci přejí. Hlavním artiklem se tak znovu stávají epické plochy podmáznuté smyčci v kombinaci s energickými emo-violence až hardcore punkovými jízdami. To vše spojené typickým rukopisem, intenzivním Fukagawovým vokálem, který na scéně se svojí barvou nemá konkurenci.

S velkým povděkem kvituji hlavně to, že se ENVY dokázali vrátit k rychlejším tempům a vyšvihnout takovou skladbu, jakou ke „Ignorant Rain At The End Of The World“. Nezalekli se po téměř čtvrtstoletí společného fungování návratu k několika hardcore-punkovým hoblovačkám i osvědčené gradace. Moc jsme se bál, že něco podobného už od nich neuslyším. „Atheist´s Cornea“ má přímý tah na branku.

Jakoby ke mně prostřednictvím nového alba přišlo uznání, že „Recitation“ bylo jen slepou uličkou. Současně se sluší říci, že se ENVY neposouvají. Spíše se vrací k osvědčeným principům z minulosti, ale mě to vůbec nevadí. Takto totiž znějí ENVY, jaké mám rád.

 Přidejte svůj názor

RIP
RIP

Hodnocení

Autor
7,5 / 10
Redakce
-

Další informace

Diskografie

Atheist's Cornea (2015)
Recitation (2010)
ENVY / THURSDAY (split) (2008)
ENVY / JESU (split) (2008)
Transfovista (DVD) (2007)
Abyssal (EP) (2007)
Insomniac Doze (2006)
Compiled Fragments 1997 - 2003 (2005)
Split CD s YAPHET KOTTO a THIS MACHINE KILLS (2003)
A Dead Sinking Story (2003)
Split CD s ISCARIOTE (2002)
All The Footprints You've Ever Left And The Fear Expecting Ahead (2001)
Eyes Of A Single-Eared Prophet (2000)
Split 7'' with This Machine Kills (2000)
Burning Out Memories 10'' (1999)
Angel's Curse Whispered In The Edge Of Despair (1999)
From Here To Eternity (1998)
Split 7'' with Endeavor (1997)
Split 7'' with Sixpence (1997)
Breathing And Dying In This Place (1996)