GHOST OF YOU - Glacier And The City

GHOST OF YOU - Glacier And The City

GHOST OF YOU - Glacier And The City

GHOST OF YOU - Glacier And The City

Před třemi lety se psycheledický měňavec GHOST OF YOU z Brna blýskl zajímavým EP "Ocean K." a nyní předstupuje s dlouhohrající deskou, která nezůstala nic dlužna nadějím, jež se do kapely vkládaly. To, že své první album svěřili do rukou právě Ondrovi Ježkovi, jim svědčí po všech stránkách.

GHOST OF YOU sympaticky přešlapují mezi noise-rockovou neučesaností a indie-popovým slušňáctvím. Občas mám u desky pocit, jakoby se Rychlé šípy vydali na halucinogenní trip, při kterém založili kapelu a začali na rockové nástroje hrát industriálně laděné elektro.

Deska si zachovává minimalistické kontury i kouzlo právě zachyceného okamžiku. Ačkoliv je experimentální duch nahrávky svěží a v našich luzích a hájích poměrně neokoukaný, postrádám místa, která bych si zamiloval a chtěl se kvůli nim vrátit. Dá se proto říci, že se kvartetu skvěle daří budovat skrze basové a kytarové efekty zajímavou neonovou atmosféru, která je sice opojná, ale bohužel zatím není návyková. I přes to, "pánbů zaplať" za podobné skupiny.

 Přidejte svůj názor

RIP
RIP

Hodnocení

Autor
6,5 / 10
Redakce
-

Další informace

Diskografie

Glacier And The City (2015)
Ocean K. (EP) (2013)