DISFIGURED CORPSE - United He666and

DISFIGURED CORPSE - United He666and

DISFIGURED CORPSE - United He666and

DISFIGURED CORPSE - United He666and

Aaaargh! Je vůbec třeba představovat DISFIGURED CORPSE? Pokud se mezi fandy žánrů nej- extrémnějších přeci jen najdou jedinci, pro které je "Zmrzačená mrtvola" úplně novým termínem, vězte, že jde o brutální kolovrátek z horoucích pekel na české poměry velice originální a těžko byste hledali lepší kapelu zabývající se tak zběsilou kombinací stylů nejvražednějších. Neporazitelný tandem DISFIGURED CORPSE - INGROWING prostě nechává většinu ostatních smeček daleko za sebou.

A aby to nebylo málo, čtete magazín Spark? Tak ten vokalista v bookletu, který je tak zdařile poleptaný směsí seschlé prasečí krve a dehtu připomínající Jožina z bažin, je Vláďa Třískala. Vláďa Třískala, právem jeden z nejpopulárnějších českých metalových redaktorů. A co že to vlastně DISFIGURED CORPSE představují? Jako obvykle - tvorbu, kterou lze zařadit do nějakých škatulek jen dost těžko. Základem je brutální grind křížený s drtivým deathem, který je ale kořeněný i o psychotický crust, staré dobré hácéčko ze staré školy, ale i punk.Pro tuto infernální směsku jsem nalezl jen jediné možné označení - hellcore.

Stejně jako hudba, i texty se nedají snadno definovat podle obsahu. Všechny texty spojuje jen způsob psaní; jsou napsány velice přímočaře, za to však pořádně s nadhledem. DISFIGURED CORPSE dávají najevo, jak si sami ze sebe dělají pořádnou srandu a málo co je jim opravdu svaté. I přes to jsou si vědomi, že o některých tématech se moc žertovat nemá. Dočkáme se tedy písní s klasickým sociálně-kritickým podtextem, přes "proticírkevní hymny" a songů proti fašounům všeho druhu až po ryze žertovné skladby. Kluci z INGROWING a DISFIGURED CORPSE se do sebe na svých albech žertem vzájemně strefují, ač jsou v reálu samozřejmě velkými přáteli. Výjimkou není ani toto album severomoravských drtičů, a proto nás ke konci alba potěší věc nazvaná "Four suicides enough, Honey (Comrades are already dead)", která se nejspíš strefuje do lyrické náplně aktuálního alba INGROWING. Oni kluci totiž zpívali o nejrůznějších druzích sebevražd, jak napovídal i obal. A kdo zná dalšího redaktora Sparku, Petra Frintu, ten v závěru skladby prostě musí vyprsknout smíchy. Když už se zdá, že skladba končí (všichni Vlakinovci z INGROWING jsou zabiti), tak se spustí ještě několikasekundová závěrečná smršť ve které se dovíme, že Petr Frinta je vlastně homosexuální zombie. Inu, nové album DISFIGURED CORPSE lze shrnout jednoduše takhle: když se zrovna nevyžíváte v kvalitním grindu, tak se válíte smíchy. A rozhodně ne nad podprůměrností nahrávky. Tam, kde má být nadhled a vtip, tam je také jasně čitelný a takové refrénové skvosty jako "Six six six, Crucifix" prostě nemůžou nechat nikoho na pochybách, jakže to kluci své hudební poslání vlastně myslí. A texty ostatních skladeb? Vláďa se v písni "Deliver/Destroy" řádně naváží do trendu nacistického black metalu. V songu "Mind Obsession" se zase naváží do teenagerů bez mozku, kteří bezhlavě akceptují sebepodprůměrnější numetalový shit. Ať si texty přečtete z jakéhokoliv úhlu, musí vám být jasné, že to má Vláďa v té své vlasaté makovici dobře srovnané a stojí si za svým slovem.

Ještě se na chvíli vrátím k hudební složce. Důležitou a magickou vlastností DISFIGURED CORPSE je i to, že vždy udělají to, co nečekáte. Sólo v místě, kde byste ho na první poslech čekali nejméně, sem tam se v drtivé smršti objeví i melodický riff, crustový ječák jede v dvojhlase s growlingem a vůbec, co bych povídal. Poslechněte si to a dáte mi za pravdu. Kdybych měl popisovat každou skladbu, těžko bychom se někam dostali. Ani jsem se o pár veselých žertovných kouscích nezmínil, nechte se překvapit. Je toho hrozně moc a nápaditost hudby jakož i textů by se dala popisovat velice dlouho. To co borci z DC dělají, umí zatraceně dobře. A kromě toho i ta výtečná produkce. Co více si přát? Je jasné, že kluci drží prapor nejextrémnějšího metalu pěkně vysoko i na mezinárodní úrovni.

 Přidejte svůj názor

Radalf

Verdikt

Je toho hrozně moc a nápaditost hudby jakož i textů by se dala popisovat velice dlouho. To co borci z DC dělají, umí zatraceně dobře. A kromě toho i ta výtečná produkce. Co více si přát? Je jasné, že kluci drží prapor nejextrémnějšího metalu pěkně vysoko i na mezinárodní úrovni.

Hodnocení

Autor
8 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 35:00

Produkce: DC
Studio: Shaark, Bzenec (CZE)

Sestava

Skladby

  1. Holy propaganda
  2. I Me Mine
  3. Toy Games
  4. Not Understanding
  5. Chill Out
  6. Mind obsession
  7. Four seasons
  8. Blood
  9. Deliver/Destroy
  10. Lights Out
  11. Ave Maria
  12. Upper Society
  13. Six Six Six
  14. Life
  15. Instant Purity
  16. Parasites
  17. Obrij me Majko
  18. Repeater
  19. Four Suicides Enough (Comrades Are Already Dead)
  20. Viva la Nu metal (666)
  21. Dehydrant (Boyz On the Cocks)

Diskografie

Mankind Collapse (2005)
United He666and (2002)
Mega Ultra Intergalactic Core 2000 (2000)
Flash Of Pain (1998)