BLACKMORE´S NIGHT - Fires At Midnight

BLACKMORE´S NIGHT - Fires At Midnight

BLACKMORE´S NIGHT - Fires At Midnight

BLACKMORE´S NIGHT - Fires At Midnight

Asi takhle. Poprvé si mi to mohlo líbit, překvapivý projekt a docela povedený. Podruhé už byla nastavovaná kaše znát, ale ještě stále to docela šlo. No a do třetice všeho dobrého? Ritchie, sorry, myslím že bys měl nabrat alespoň malinko jiný kurz. Jenže to už asi nehrozí, co? Ach ta láska všemocná! Ale že je ta Candice pěkná baba, hm, o tom žádná.

Takže máme tady třetí chod středověkých variací, nebo variací na středověké téma (jak by napsal kolega Mišík). Začíná nám docela povedeně. Táhlý hlásek „Zlaté p(š)ěnice”, spíš jenom příjemný (při vší úctě, žádná velká zpěvačka to není, taková Ivetka Bartáčková, trošku) uvozuje „Written In The Sand“, která se překvapivě rozrockuje. Slušný úvod. Co je tam dobrého dál? Na to, že deska je dlouhá skoro 70 minut a obsahuje celých 16 písní, už nic moc. Snad čtvrtá vypíječka „Home Again“ se simulovaným prostředím středověké krčmy a jásotem hostů a určitě devátá „Storm“ (zrychlení, slušná melodie, zajímavá aranž a co to s posluchačem dokáže udělat!).

BLACKMORE´S NIGHTTaké nemohu zapomenout zmínit se o předělávce Boba Dylana „The Times They Are A Changin´“, kterou u nás zpopularizovali GOLDEN KIDS (čili Kubištová,Voráčková a Peckář). Jasně, že ostatní písničky jsou striktně středověké (výjimku potvrzující pravidlo hledejme v hodně chudičké popince „All Because Of You“ pod číslem jedenáct). Jasně, že v nich uslyšíte spoustu nástrojů jako mandolínu, flétnu nebo dudy (ale no tak, na co vy hned nemyslíte, Candice má fotky v bukletu cudné jako prvosenka!) a jasně že texty jsou plné klišé o králích a lásce s potulnými bardy. Co na tom všem, když kalkul útoku romantickou strunou cáká na všechny strany. A aby toho nebylo ještě málo, všechno je načančané a přeslazené až hanba. Ke středověku přece patří drsnost a nespoutaná divokost. A tady se všechno líně táhne (čest již zmíněným výjimkám), melodie jsou slabé, Ritchie viditelně vaří z vody a neláme si s tím hlavu. Je mu asi jedno, že přežvýkává už stokrát přežvýkané. Nuda, nuda a ještě jednou cukrovaná nuda! „Jóóó, časy se měénííí…“.
P.S. Máme s Ritchiem podobné příjmení, všimli jste si?

 4

Darkmoor

Verdikt

Třetí atack na vaši romantickou strunu. Určitě se najde dost takových, kteří dvojici BLACKMORE´S NIGHT celou habaďůru o rytířích a krásných pannách opět zbaští, já však mám takový pocit, že kdyby nějaký minstrel zkoušel většinu z těchto melodií přehrát dívce svého srdce pod oknem, sklidil by tak maximálně kbelík splašků na hlavu. Ale možná se pletu?

Hodnocení

Autor
4 / 10
Redakce
-
Čtenáři
5 / 10

Další informace

Stopáž: 70:01

Produkce: Pat Regan a Ritchie Blackmore

www.blackmoresnight.com

Sestava

Skladby

  1. Written In The Stars
  2. The Times They Are A Changin´
  3. I Still Remember
  4. Home Again
  5. Crowning of The King
  6. Fayre Thee Well
  7. Fires At Midnight
  8. Hanging Tree
  9. Storm
  10. Mid Winter´s Night
  11. All Because of You
  12. Waiting Just For You
  13. Praetorius (Courante)
  14. Benzai-Ten
  15. Village On The Sand
  16. Again Someday

Diskografie

Past Times With Good Company (2002)
Fires At Midnight (2001)
Under A Violet Moon (1999)
Shadow Of The Moon (1997)