DEVANGELIC - Ersetu

DEVANGELIC - Ersetu

DEVANGELIC - Ersetu

DEVANGELIC - Ersetu

Ak by sme chceli zozbierať nejakú tú špičku európskej BDM scény, do Talianska by sme mohli siahnuť hneď niekoľkokrát. Rímski DEVANGELIC už na debute „Ressurrection Denied“ (2014) predviedli, že to s týmto žánrom myslia vážne, úmysel potvrdili EP „Deprecating The Scriptures“ a hlavne dlhohrajúcou dvojkou „Phlegethon“ spred troch rokov. DEVANGELIC sme v septembri 2018 u nás mali naživo a aj v zostave osekanej na trio gitara – bicie – vokál to bolo nezabudnuteľné. Brutálny death metal nie nepodobný kalifornským DISGORGE, dalo by sa aj povedať, že kvalitná náhrada za USBDM legendu, ktorá sa roky trepoce vo vzduchoprázdne a ťažko povedať, či z nej ešte niekedy niečo bude.

DEVANGELIC

Tretí album „Ersetu“ je na svete od 15. mája a stvorila ho zostava Mario Di Giambattista (gitary), Paolo Chiti, známy titan výlevkového chrlenia, pôsobiaci takisto v ANTROPOFAGUS (dal vtedy v Colle dve „šichty“ za jeden večer, impozantné) a predtým v besných PUTRIDITY, Marco Coghe (bicie) a Alessio Pacifici (basgitara). Novinka má deväť skladieb, 33 minút a veľmi jasne počuť, že DEVANGELIC sa ako „európska odpoveď na DISGORGE“ cítia veľmi dobre a hlavne im to dokonale pristane.

Taliani hrajú extrémny štýl kovu smrti, pri povrchnom počúvaní barbarsky priamočiary a rýchly, s hlbokým kloktaním z pažeráka, ktorému neraz kontruje agresívny vyšší rev a ryčanie. Pri podrobnejšom počúvaní vyniknú prešpekulované linky gitár a po novom tiež nejedna atmosférickejšia pasáž, kedy majú DEVANGELIC miestami nádych démonického púštneho víchra NILE. Vzhľadom na to, že medzi klasické bezbožné a ponuré témy sa na album dostalo aj niečo z pradávnych blízkovýchodných mýtov, sa ani nieto čomu čudovať. Zvuk za hudbou nezaostáva a album v mojej koncoročnej bilancii skončí veľmi vysoko.

 Přidejte svůj názor

Martin Lukáč

Hodnocení

Autor
9 / 10
Redakce
-

Další informace

Sestava

Skladby

  1. Swarm Of Serpents
  2. Upon The Wrath Of Divinities
  3. Eyes Of Abzu
  4. Subterranean Revelations
  5. Embalmed In Visceral Fluids
  6. Throne Of Larvae
  7. Vomiting The Infected
  8. Sigils Of Fallen Abominations
  9. Cryptic Resurrection

Diskografie

Ersetu (2020)
Phlegethon (2017)
Ressurection Denied (2014)