DEPRESSIVE REALITY - To The Light

DEPRESSIVE REALITY - To The Light

DEPRESSIVE REALITY - To The Light

DEPRESSIVE REALITY - To The Light

A sakra! Tak dlouho po zadoomaném demu Walk In The Sunblood Garden jsou tu Pražáci s novým počinem. Tedy dneska už starším, protože jim brzy vyjde splitko s ABSURD CONFLICT, ale To The Light určitě stojí za pozornost. Mne tedy dostalo hned na první poslech. Rozdíl oproti Walk... je jednoznačný - D.R. zrychlili, přitvrdili, dodali své muzice víc barev a taky života, což docela paradox, neboť dnes je to už v jádru death. Hned úvodní věc On The Other Side...
... na vás vypálí refrén o mrtvých duších, které jsou z Dachau do světla... Najdete tu jak deathové riffy, tak rychlé, takřka až thrashové pasáže, doomové fragmenty, melodické a akustické pasáže i brutalitu, murmur, hluboký melodický zpěv i skřehotavý řev a dokonce recitaci (CCII)... “Depresivové” prostě podle mne hrají “metal”.
A hrají ho dobře, songy jsou vyzrálé a mají v sobě skryté chytlavé a pamatovatelné momenty, které vás na první poslech vtáhnou do jádra věci. Sodomákův zpěv je variabilní, umí měnit polohy a i ta angličtina je docela v pohodě (i když jsou tam kiksy, i v textech). Ale s tím melodickým zpěvem bych buď trochu přidal na hlasivkách, a nebo se na to vybod. Takhle to místy působí trochu školácky a nejistě (Unintentional #1, The Last Experience). A to frázování občas taky pěkně škobrtne. Ne, že by tomu tak nebylo u většiny českých kapel, co zpívají anglicky. Ale na D.R. pěkně přísnějším metrem, protože jejich povedené texty by si zasloužily i perfektní přednes.
Skvělá je thrash/deathová dojezdovka Ticket To Hell, která má opravdu dobrý a šlapavý refrén. O čem to celé je zjistíte, až si to koupíte, hehe... To jsem svině, co? Zajímavé je opakování stejné ekologicko-depresivní (hehe) textové pasáže ve World Turns Around i v Ticket To Hell. Jako kdyby tři songy na B-side tvořily jakousi tématicky spojenou trilogii. Ale v bookletu o tom nic není. Jinak obal je pěkný (text, fotky), ale ten titulní obrázek je podle mne trochu laciný... Zvuk z Poličné má své malé mouchy, ale je to v pohodě.
Jo jo, To The Light je fakt dobré dílko. Jsem velmi zvědavý, jestli se ho Depresivům podaří na splitku s ABSURD CONFLICT překonat...

 Přidejte svůj názor

ŠotouŠ

Hodnocení

Autor
8 / 10
Redakce
-

Další informace

Sestava

Skladby

  1. Intro
  2. On The Other Side
  3. Unintentional #1
  4. CC II
  5. Man Without Face
  6. World Turns Around
  7. The Last Experience
  8. Ticket To Hell Y2K
  9. 202 (CCII, CZ)

Diskografie

To The Light (demo) (2000)
Promo (1999)
Walk In The Sunblood Garden (demo) (1997)
Alone In The Dark World (demo) (1996)