LOVE, DEATH + ROBOTS - Chci víc takových!

LOVE, DEATH + ROBOTS - Chci víc takových!

LOVE, DEATH + ROBOTS - Chci víc takových!

LOVE, DEATH + ROBOTS - Chci víc takových!

Skrytý poklad Netflixu. Miluju sci-fi povídky. V mládí jsem nezřízeně hltal časopis Ikarie a první texty, které jsem začal psát, neměly nic společné s hudbou, ale byly to sci-fi povídky. Seriál "Love, Death & Robots" není vlastně ničím jiným, než Netflixovou verzí Ikarie. Jediným společným jmenovatelem je vědeckofantastická povídka. V mnohém seriál připomene "Krajní meze" nebo "Black Mirror". Jen s tím, že příběhy jsou kratší a vždy animované.

LOVE DEATH + ROBOTS

Ačkoliv mohou první dva díly působit trochu odtažitě, věřte, že se to rozjede. Na sérii mě fascinuje hlavně její košatost ve výrazu. Každé téma je zcela jiné a to jak po grafické stránce, tak tématem. Jestliže první díl je vtipný pokus o robotickou apokalypsu a svým způsobem připomíná nedávno recenzovanou "Rodinu na baterky", tak druhý připomíná spíše sci-fi verzi Tomma Moora. Je toho ale mnohem více.

LOVE DEATH + ROBOTS

Od spíše hororových atmosférických pokusů až po akční sci-fi thriler, při kterém si nebudete jistí, zdali se ještě jedná o počítačovou grafiku nebo je film hraný. Technické zpracování je v některých epizodách absolutní TOP. Pokaždé je jiné a osvěžující, ale nikdy ne fádní. I epizody, které se vztahují ke sci-fi žánru trochu méně, protože mají například mnohem blíž k hororu nebo jen k filosofickému fantasy, mě nijak neurážely. Oproti minulé sérii je tu méně násilí a krve.

LOVE DEATH + ROBOTS

Celkově série drží velmi vysoký standard svojí formou a různorodostí. A to jak prostřednictvím estetiky, tak tempa vyprávění, subžánru i způsobu animace. Variabilita, se kterou série pracuje, je pro mě naprosto unikátním projektem na Netflixu, který je po okraj naplňuje ambicióznost a kreativita. Je mi celkem jedno, že jednotlivé díly jsou vzájemně rozdílné stopáží. Naopak to umožňuje vyprávět opravdu různé příběhy. Co ale považuji za neodpustitelné, je počet dílů, které v druhé sérii jsou. První série k sobě vázala osmnáct povídek, druhá jich má o deset méně. Proboha proč? Oproti první sérii působí dvojka jako chudý příbuzný. Trochu méně téhož. Toto není druhá série a stěží může být i jeden a půltá. To je ale jediná vada na kráse. Stále držím palce a těším se na další obsah.

LOVE DEATH + ROBOTS

LOVE DEATH + ROBOTS

 Přidejte svůj názor

RIP
RIP

Verdikt

Kvalitní série, jen příliš krátká.

Hodnocení

Autor
8 / 10
Redakce
-

Další informace

USA, 2021, 1 h 48 min (Minutáž: 7–18 min)
Tvůrci: Tim Miller, Jennifer Yuh
Režie: Jennifer Yuh, Robert Valley
Hrají: James Preston Rogers, Time Winters, Miguel Amorim, Michelle C. Bonilla, Michael B. Jordan, Mike Bodie, Maria Teresa Creasey
Zvuk: Joe DeAngelis

www.netflix.com/cz/title/80174608