EASTWOOD - Antibiose

EASTWOOD - Antibiose

EASTWOOD - Antibiose

EASTWOOD - Antibiose

Dvacet jedna minut. Ale jakejch. Grindcoreová klepačka EASTWOOD existuje na světě už jednu dekádu, ale s albem si dávala na čas. Chlapci zřejmě čekali, až posbírají dostatek materiálu alespoň na těch dvacet minut. Doplnit bych měl, že dvacet minut rovná se sedmnáct songů. Intenzivních, hrubých a útočných. Stop’n‘go mechanismy, powerviolence tah a grindcoreová přísnost. Zapomněl jsem na něco? Jo, na death metal, toho je tu také dost. Německo-francouzská továrna na kytarové šrapnely tu odvádí skvělou práci v tom, jak rychle album uteče, a vy jste lační po nášupu. Právě v těchto žánrech je ale dvakrát deset minut tak akorát. Album si zachovává tempo, integritu i pestrost.

S nahráváním kapela začala už v polovině roku 2018 a protáhlo se téměř do konce roku 2020. I přes to nemám pocit, že bych poslouchal něco nesoučasného. Tento typ hudby nestárne. EASTWOOD nedělají nic nového, jen své řemeslo dovádí k dokonalosti. Epileptické záškuby rytmů nás dovádí až někam k mathcoreovým vodám a stopky v nich jsou často naprosto miniaturní, ale úplně to stačí pro to, aby se deska provzdušnila. Plocha dvaceti minut je dost času, aby dokázali zaujmout a velmi málo na to, aby jen na chvilku nudili. Navíc v tom, jak do sebe tihle muzikanti kloubí styly a pohrávají si s nimi, je jedna velká přehlídka pestrosti té nejextrémnější hudby. Vedle lopaťáckých houpavých riffů tu stojí ty nejprůraznější klepačky.

EASTWOOD

V jejich hudbě najdete stopy po DROPDEAD, stejně tak blastbeaty a prvky novodobých technických náletů. „Antibiose“ působí špinavě, současně je ale velmi precizní v tom, jak přesně je zahrané. Všechny perkusivní výbuchy s miniaturními pauzami jsou na milimetr přesné a stejně precizně do nich sedí i kytara. To jde ruku v ruce s vizuálem, který na první pohled působí zrnitě, ale na ten druhý je to čistá, trochu minimalistická práce, ve které jsou použité jen tři barvy. Objevíte v něm fotku původně publikovanou Colleen Mangold, která se zabývá molekulární biologií na Pensylvánské univerzitě. To jsou EASTWOOD a jejich „Antibiose“. Na první shledání ne příliš přátelské album, které jde ale do hloubky a je po hudební stránce sofistikovanější, než se zdá.

Za poslední rok jsem neslyšel moc lepších grindových výplachů. „Antibiose“ je sociálně kritická erupce frustrace a naštvanosti, zabalená v tom nejhrubším opracování, které je v grindcore možné vyprodukovat. Horký kandidát na jeden z nejlepších koncertů letošního Obscene Extreme.

 3

RIP
RIP

Verdikt

Sociálně kritická erupce frustrace a naštvanosti, zabalená v tom nejhrubším opracování, které je v grindcore možné vyprodukovat. Horký kandidát na jeden z nejlepších koncertů letošního Obscene Extreme. 

Hodnocení

Autor
8 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 20:30

eastwoodgrind.bandcamp.com

Skladby

  1. Minutes Hate
  2. Schall & Rauch
  3. Anthropozentrische Kackscheiße
  4. Reality Construction Kit
  5. Algorithmus
  6. Subtraktion
  7. Bewusstseinsimplantat
  8. Plastiglomerat
  9. Das Ziel versperrt den Weg
  10. Monoperceptose
  11. Windmühlen
  12. Downtown
  13. Antibiose
  14. Das Nichts am Ende des Tunnels
  15. Weißes Rauschen
  16. Lochfraß
  17. Faser für Faser

Diskografie

Antibiose (2021)