SHAMPOON KILLER - 666 The Battle Of Discopylae

SHAMPOON KILLER - 666 The Battle Of Discopylae

SHAMPOON KILLER - 666 The Battle Of Discopylae

SHAMPOON KILLER - 666 The Battle Of Discopylae

Pod nie veľmi vážne pôsobiacim názvom sa skrýva pražské sexteto ostrieľaných borcov deathmetalovej a grindcoreovej scény, ktorí v tejto kapele ventilujú svoje znechutenie polosvetom diskoték („šampón“ je český termín pre obyvateľov diskotékového biotopu), bulvárom či úpadkom (death)metalovej scény, ale aj stavom sveta, ktorý to kombináciou vojen a ničenia životného prostredia berie skratkou do hajzlu.

SHAMPOON KILLER existuje od roku 2007, ale „666 The Battle Of Discopylae“ nie je len debutovým albumom, ide o celkovo prvú nahrávku spolku, v ktorom momentálne pôsobia Láďa Laloušek (basgitara, inak SARCOM), Martin Laloušek (bicie, tamže), Petr „Prewith“ Adamec (gitary, PSYCHOTIC DESPAIR), Nikola Gajda (gitary, SARCOM), Michal „Žlababa“ Štěpánek (vokály, HEAVING EARTH, BRUTALLY DECEASED) a Petr „Cifron“ Cína (ex-POPPY SEED GRINDER).

SHAMPOON KILLER

Máme tu teda duet dvoch brutálnych growlov, klasickejšie Žlababove hĺbky a Cifronove BDM kloktačky, k tomu nejaké tie zlobné revy v pozadí a je jasné, že jedinú diskotéku, šťavnato poklesnutú a ukončenú samopalmi, si vypočujeme v intre. Jedenásť skladieb na albume sa nesie v duchu skôr priamočiarejšieho, niekde skoro až „tanečného“ brutálneho death metalu s počuteľným vplyvom 90. rokov. Ťažký a šťavnatý zvuk, stredné, rýchlejšie i naklepané tempá oživujú spomienky na starých DEICIDE alebo aj nemeckých CASTIGATE, objaví sa tiež dosť reminiscencií na DYING FETUS (ktorých koniec koncov PSG kedysi celkom uctievali) a v niektorých uletenejších momentoch aj na PUNGENT STENCH alebo HERMAPHRODIT.

Na objavovanie nových a netradičných dimenzií kovu smrti šampónobijci nemajú čas a asi ani chuť. Dá sa naopak povedať, že si tu vychutnávajú veľmi ortodoxné podanie žánru, v ktorom z vážnosti vybočuje len časť textovej tematiky a viacero hráčsky odľahčených pasáží, v ktorých sa blysne napríklad zvonivá basgitara. Zhrniem to takto – na CD sa nachádza kvalitne urobený death metal, určený možno skôr na koncertné prevedenie a poriadny kotol. Ale aj doma si ním možno vyčistiť hlavu, zvlášť pokiaľ si potrebujete oddýchnuť od kadejakých tech-ekvilibristov a dotknúť sa na chvíľu podstaty.

 1

Martin Lukáč

Hodnocení

Autor
7 / 10
Redakce
-

Další informace