MANOWAR - Konec kariéry velkých umělců

MANOWAR - Konec kariéry velkých umělců

MANOWAR to balí! Tak taková informace se dostala přes Atlantik až k našim uším. Protože sdělení mozku MANOWAR Joey DeMaia si vzhledem ke své obsáhlosti nezaslouží umístění do sekce „novinky“, nabízíme vám je jako samostatný článek. Joey ve svém oficálním vyjádření k ukončení aktivní činnosti kapely uvedl mimo jiné toto: „Hail Brothers and Sisters! Už je to tak. Právě jsme se se spoluhráči ze slavné a mocné kapely MANOWAR rozhodli, že je nejvyšší čas odebrat se do zaslouženého hudebního důchodu. Odejít na samotném vrcholu je umění a my umělci rozhodně jsme! A na vrcholu koneckonců taky! Tečkou za naší více než dvacetiletou kariérou budiž naše poslední úžasná řadovka „Warriors Of The World“, jejíž prodejní úspěch nám do kasiček přinesl dostatečně tlustý svazek dolárků, což bylo hlavním impulzem k právě oznámenému kroku. Díky Vám, naši věrní! Nemusíte se bát, že od nás již nic nového neuslyšíte. V záloze máme ještě několik singlů a asi tři super skvělá DVD, jejichž stopáž včetně rozhovorů a bonusových materiálů v každém případě přesáhne dlouhých 40 minut a která si musí koupit každý, kdo o sobě prohlašuje, že je chlap či žena! My jsme totiž onomu známému rčení dodali čtvtou dimenzi, takže jeho konečná verze zní: „Správný chlap musí zasadit strom, postavit dům, splodit syna a koupit si všechna DVD MANOWAR!“ A totéž platí i pro ženy! Všechny materiály jsou již de facto přichystány a vše již leží ma bedrech studiových techniků, kteří nyní musí dodat skladbám z posledního alba novou tvář, aby vypadaly jako nové, a hlavně marketingových odborníků, kteří musí perfektně načasovat data vypuštění jednotlivých singlů tak, aby mezi nimi byl dostetečný rozestup a všichni si koupili. A všichni si je zajisté koupí! Díky Vám, naši věrní!

Ještě bych se zmínil o dalších záležitostech, které naše rozhodování uspíšily. Stále častěji jsme si všímali, že reakce našich fans na koncertech již nejsou tak nadšené jako dříve. Korunu všemu nasadilo natáčení našeho posledního klipu „I Believe“. Při jeho pátém opakování bylo totiž jasně vidět, že dobrých 10% návštěvníků našeho jinak úžasného zlínského koncertu nemá po našem jasném pokynu „Rise Your Hands!“ ruce nahoře! A co více! Také jsme v mnoha tvářích zahlédli stopy nesouhlasu a to jsme si od Vás my, mocní a slavní MANOWAR, nezasloužili! Dalším důvodem pro odchod ze scény je náš nedobrý zdravotní stav, který nám znemožňuje podávat na pódiu stoprocentní výkon celých dlouhých 60 minut. Karl trpí hemeroidy, které mu činí neuvěřitelné potíže při nasedání na Harleye. Několik vystoupení už dokonce nebyl schopen na motorku naskočit! A bez motorek stojí naše show za starou belu. Eric má už 12 let hlasivky v háji. Zpěv na všech albech, která jsme v 90. letech natočili a i na tom letošním, musel být digitálně upravován, aby vše znělo tak, jako kdyby Eric opravdu těch 5,5 oktávy stále zvládal jako za mlada (jako kojenec dvě oktávy, v pubertě další dvě a po dvacítce při nočních návratech z vykřičených domů zbývající jedna a půl). A Scott? Ten má ohromné trable s páteří. Představte si, že se mu na ní vytvořily hnedle dvě lordózy a dvě kyfózy. Není divu, že pak na stoličce sedí jako paragraf a nemůže se trefit ani do toho největšího kotle. No a konečně já. Ani si neumíte představit, jak je strašný ten „basový loket“ a revma. Často po probuzení vůbec necítím pravačku. A nemyslete si, s masturbací v koupelně jsem to nikdy nepřeháněl – dvakrát denně a dost. Jenže večer to bylo horší. Ta čmeláčí onanie mi z ruky udělala nástroj použitelný maximálně v kuchyni jako kvedlačka. Sami dobře vidíte, že takhle to už dál nejde.

Ještě bych se okrajově zmínil o příčinách našeho fenomenálního úspěchu. Za hlavní považuji tu, že již hluboko v osmdesátých letech, když jsme ucítili první záchvěvy popularity, jsme si nechali zpracovat rozsáhlou sociologickou studii, abychom stoprocentně věděli, jak asi bude vypadat cílová skupina, pro níž bude naše tvorba určena. Výsledek, jenž byl ostatně v dalších letech několikrát potvrzen, nás překvapil. Ohromné společenství našich fans je z více než 40% tvořeno homosexuály. V Německu toto číslo dosáhlo 47.8% a ve střední Evropě dokonce 51.2%. A tak jsme se při komponování soustředili na tuto skupinu a jak je vidět, bohatě se nám to vyplatilo. A ty dívky na pódiích večer co večer? Metal musí přece provokovat jinak by to nebyl ten true metal!!!

Ptáte-li se, čím se budeme v budoucnu živit? Ne, že bychom to potřebovali - Díky Vám, naši věrní!!! Já se budu angažovat v producentské branži – hlavně budu podporovat své kamarády z RHAPSODY a skvělého hudebníka a přítele Lucu Turilliho. Jen budu muset při společném sprchování dávat velký pozor na neposlušné mýdlo a hlavně na Lucu. Eric bude po vzoru jednoho svého oddaného fanouška a expremiéra jedné středoevropské republiky objímat stromy a čas od času nějaký se svým autogramem prodá. Karl se pokusí splnit si svůj dávný sen a stát se hvězdou německého scheissefekal porna. Při jeho figuře má úspěch zaručen. Scott si chce koupit surfové prkno a odstěhovat se na Havaj, kde chce ladně krotit tamní sedmimetrové vlny.

Závěrem Vám chci Vám všem z hloubky srdce poděkovat a požádat Vás o neustálé šíření našeho true metalového evangelia mezi jeho další mladé adepty. Nezapomínejte, že tantiémy z prodeje všech našich starších alb nám stále poplynou do šrajtoflí! Díky Vám, naši věrní!!! HAIL AND KILL a nikdy jinak!!!“

 594

Shnoff

Další informace

Diskografie

The Lord Of Steel (2012)
Battle Hymns MMXI (2010)
Thunder In The Sky (EP) (2009)
Gods Of War Live (2007)
Gods Of War (2007)
The Sons Of Odin (EP) (2006)
The Dawn Of Battle (single) (2002)
Warriors Of The World (2002)
Hell On Stage (Live) (1999)
Hell On Wheels (Live) (1997)
Louder Than Hell (1996)
The Triumph Of Steel (1992)
Kings Of Metal (1988)
Fighting The World (1986)
Sign Of The Hammer (1984)
Hail To England (1984)
Into Glory Ride (1983)
Battle Hymns (1982)

Jiné pohledy

1 / 10
Už se těším na pokračování :-D
Milda | 10. března 2004