NOVINKY

GLENN HUGHES v Praze!

V rámci podzimního evropského turné k aktuální desce „Music For The Divine“ vystoupí na pódiu pražského Retro Music Hallu bývalý zpěvák a basista Deep Purple Glenn Hughes.
Poprvé na sebe upozornil již začátkem sedmdesátých let v poměrně úspěšné skupině Trapeze (doporučené album „Medusa“ z roku 1970). V roce 1973 Glenn Hughes nahradil spolu s Davidem Coverdalem ve skupině Deep Purple Iana Gillana a Rogera Glovera. Angažmá u této hardrockové supergroup mu zaručilo statut celosvětové hvězdy a pevné místo v rockové historii. S Deep Purple natočil tři studiová alba – „Burn“, „Stormbringer“ a „Come Taste The Band“. Písně z těchto hardrockových klenotů dodnes tvoří osu jeho koncertního playlistu.
Po rozpadu Deep Purple v roce 1976 Glenn Hughes působí jako hostující muzikant na mnoha albech slavných interpretů rockové branže (Black Sabbath, Gary Moore, Phenomena …).
Sólové dráze se naplno začal věnovat až od začátku 90. let. Na svých albech naplno rozvíjí  osobité pojetí hardrocku kořeněného soulem, blues a funkem. V těchto intencích je i letošní album „Music For The Divine“, na kterém opět spolupracoval se členy Red Hot Chilli Peppers – Chadem Smithem (bicí) a Johnem Frusciantem (kytara). O tom, že ze své hráčské a hlasové virtuosity Hughes nic neztratil ani několik let po padesátce, se mohli mimo jiné přesvědčit i návštěvníci plzeňských koncertů k předchozím albům „Soul Mover“ a „HTP II“.
V koncertní sestavě, kterou uvidíme na pražském koncertě jsou Mark Mondesir - bicí (ex- Jeff Beck), Jeff Kollman – kytara, Anders Olinder (ex- Peter Gabriel) a samozřejmě Glenn Hughes – baskytara, zpěv.

17.11.Praha – Retro Music Hall (Francouzská 4, Praha 2)

Vstupné v předprodeji – 590,- Kč (sítě Ticketpro, Ticketstream, Ticket-art)
Další info o koncertu můžete získat na tel. 603 53 19 43, nebo www.glennhughes.com
Rezervace a objednávky vstupenek na tel. 377 220 051, ozzyapotkan@seznam.cz

Noisy

Zveřejněno: Pátek, 27. října 2006