NOVINKY

HEIDEN

Post-blackeři Heiden pokřtí novou desku
Zásadní česká kapela vzešlá z žánru black metalu pokřtí 3. listopadu v brněnském klubu Melodka album „Dolores“. Vystoupí zde spolu s neméně progresivními FDK a kultovním Táborem radosti.
Jen sporadicky koncertující Heiden na novince rozvíjejí motivy, kterými oslovili kritiky i široké publikum už v roce 2009 díky albu „Obsidian“. Prakticky jako jediná kapela v České republice kombinují hutnost black metalu a energii, jakou s sebou nese rocková rytmika. Mezi tvůrci vycházejícími z ponuré metalové hudby tak u nás tvoří unikát – jejich tvorba zní současně, moderně a oslovuje i posluchače progresivních rockových kapel. Na křtu představí též zcela novou obrazovou projekci, kterou Heiden coby doprovod použijí vůbec poprvé a připravují ji speciálně pro tento koncert.
Na něm je doprovodí FDK, držitelé několika žánrových cen Břitva a kapela, která sklízí takřka výhradně pozitivní reakce. Hudební publicisté jsou nadšení, že do české metalové, potažmo post-hardcorové scény přinesli kvalitu, jakou býváme zvyklí slýchat jen v zahraničí. Propracovanost hudby této kapely, jejíž poslední album „Earthlinked“ vyšlo před nedávnem, se vyrovná síle jejích živých vystoupení.
Večer si zakládá na vystoupení tvůrců představujících špičky a zároveň i různorodosti. Dvojici kapel se základem v tvrdé kytarové hudbě proto doplňuje fenomenální Tábor radosti, jedno z vůdčích jmen na poli martial industrialu a dark ambientu u nás. Tábor radosti letos vydal album „Agartta“ a v Brně se koncertně představí po delší době.
Koncert pořádá a zaštiťuje promotérský kolektiv Naše koncerty, který je sdružen okolo hudebního magazínu Aardvark, jehož snahou je podpora české alternativní hudby.
http://the-aardvark.cz/nase-koncerty
http://www.facebook.com/event.php?eid=228619923862200&ref=ts
vystupující kapely:
http://heidenhorde.com/
http://fdkband.com/
http://www.taborradosti.com/
RIP

Zveřejněno: Středa, 26. října 2011

Poslední novinky související s HEIDEN

HEIDEN - Vydání 9. alba HEIDEN obestíralo tajemno a nejinak tomu je nyní po odkrytí 7 vysokých karet... ... [Úterý, 15. listopadu 2022]
HEIDEN - Domácí post/blackeři zaslali tiskovku v angličtině a tak zveřejňujeme v původním znění bez titulků:  "Progressive post/black metal outfit HEIDEN are now releasing a brand new video for the track 'Musím ti tolik říct' (english: I have so much to tell you)... ... [Neděle, 2. října 2022]
HEIDEN - "zveřejnili skladbu z připravovaného alba "Nevěřím těm očím" je skladba o neurčitém strachu zvenčí. ... [Čtvrtek, 7. července 2022]
HEIDEN - Nové video ke skladbě "Signál slábne" z aktuální d ... [Pátek, 21. června 2019]
HEIDEN - Nové album "Země beze mě" vychází právě dnes u Magick Disk Musick. ... [Úterý, 16. dubna 2019]


Vyhledat HEIDEN na webu Metalopolis