NOVINKY

BRUTAL ASSAULT

"Ze zlatého pobřeží Austrálie se na vás nezadržitelně valí vlna metalcorové energie v podobě největší síly tohoto odlehlého kontinentu… PARKWAY DRIVE se vrací pro svoji korunu králů festivalových hymen!

Jakým způsobem navázat na tak zásadní kapelu jakou byli The Dillinger Escape Plan? Pro basáka Liama Wilsona byla odpověď jasná, opět roztrhat učebnice žánrových pouček a přijít s další formací plnou výrazných individualit. Tak se zrodila AZUSA, kapela s repertoárem plným nečekaných zvratů a vzdorující klišovitým očekáváním. AZUSA nachází sílu ve zranitelnosti, harmonii v disonanci a melodii v nesouzvuku.


Jediní zástupci čistokrevného metalu v tomto updatu jsou skupinka ostřílených veteránů, kteří mají v resumé jména toho největšího kalibru. Pódiím BA přijedou dominovat svých super-projektem NORDJEVEL, který má podobu hrubozrnného black metalu, který je poháněn jedním z nejšílenějších bubeníků na metalové scéně.

Norsko-americký elektro-metal projekt COMBICHRIST je mnohým fanouškům znám jako pekelný mix industriálního a metalového šílenství, který předčil Rammstein v roli support na jejich turné v jejich vlastních žánrových vodách. Nyní se vrací na BA vyvolat pozdvižení svým aggrotech zvukem.


Zůstávajíc v ranku kapelu fůzujících metal o odnože elektra přinášíme VIOLENT MAGIC ORCHESTRA, umělecký projekt útočící na váš sluch a zrak na plné obrátky. VMO na vás budou útočit technem, black metalem, industrialem, noisem a průmyslovými světly. Představte si Kraftwerk hrající black metal.


Američtí CASPIAN resonují se všemi smysly a jsou už patnáct let stálicí na post-rockové scéně. Zároveň patří k tomu nejlepšímu, co tento žánr přináší živě a tak se můžete těšit na relaxující ale živelnou show uprostřed brutalovského ruchu.


Jste připraveni na ostrý mix black metalu a post-hardcoru zabalený do moderního a živého zvuku? Pak se můžete těšit na DELUGE z dílny Chrise Edricha z The Ocean a Hacride a Joey Sturgise z Oceano a Born of Osiris.

Hudba je hlavně o zábavě, a právě fun factor je hlavní devízou norského mága Lea Moracchiala s jeho studiovým projektem známým na Youtube jako FROG LEAP. Tento project se nyní transformoval v živou kapelou, která vás přijede pobavit na letošní Brutal.

Poslední kapela v tomto updatu pochází z živého podhoubí kodaňského undergroundu; HEXIS kombinují black metal s hardcorem a post-metalovými element už skoro deset let a konečně se představí našemu publiku.

 


Line-up pro tento ročník vypadá zatím takto:

ABORTED, AFTER THE BURIAL, ALIEN WEAPONRY, AGNOSTIC FRONT, ANIMALS AS LEADERS, ANNAL NATHRAKH, ANATHEMA, ANNOTATIONS OF AN AUTOPSY, ANTAEUS, ANTHRAX, AZUSA, BATUSHKA, CAR BOMB, CARCASS, CARPENTER BRUT, CASPIAN, COMBICHRIST, COUNTING HOURS, COVEN, CRYSTAL LAKE, CULT OF LUNA, CYTOTOXIN, DR. LIVING DEAD, DECAPITATED, DEICIDE, DAUGHTERS, DELUGE, DEMOLITION HAMMER, DESTRUCTION, DIABLO SWING ORCHESTRA, EKTOMORF, ELECTRIC WIZARD, EMPEROR, ENSIFERUM, EYEHATEGOD, FROG LEAP, GET THE SHOT, GODFLESH, GOROD, GUTALAX, GOST, HEILUNG, HELLHAMMER – TRIUMPH OF DEATH, HEXIS, HIGHER POWER, HYPOCRISY, IMMOLATION, IRON REAGAN, JINJER, JUNGLE ROT, KRISIUN, LETTERS FROM THE COLONY, LIONHEART, MANES, MESHUGGAH, METAL CHURCH, MGŁA, MIDNIGHT, MONSTER MAGNET, MYRKUR, NAPALM DEATH, NECROS CHRISTOS, NORDJEVEL, OF MICE & MEN, OCEANS OF SLUMBER, PARKWAY DRIVE, PERFECITIZEN, PRIMORDIAL, PRONG, RAISED FIST, ROTTING CHRIST, SACRED REICH, SAOR, SHAPE OF DESPAIR, SICK OF IT ALL, SLÆGT, SKELETAL REMAINS, SLAPSHOT, SODOM, SOILWORK, TAAKE, TANKARD, TAPHOS, TESTAMENT, THE ARSON PROJECT, THE CONTORTIONIST, THE OBSESSED, THE OCEAN, THERION, THY ART IS MURDER, TOSKA, UNFATHOMABLE RUINATION, VAMPILLIA, VARGRAV, VENOM PRISON, VIOLATOR, VIOLENT MAGIC ORCHESTRA, VOIVOD, VUUR, VULVODYNIA, WALLS OF JERICHO, WINDHAND, WOLFBRIGADE, WOE UNTO ME, WORMED, ZURIAAKE.

 


YOUTUBE:

PRIMORDIAL – Live Brutal Assault 2015 - https://www.youtube.com/watch?v=-iq_NIJBCXc

WEB:

https://brutalassault.cz/cs/

 

FACEBOOK:

https://www.facebook.com/brutalassault.cz/

 

INSTAGRAM:

https://www.instagram.com/brutal.assault/

RIP

Zveřejněno: Úterý, 19. února 2019

Poslední novinky související s BRUTAL ASSAULT

BRUTAL ASSAULT 2024 - "Oznamujeme speciální show na festivalu Brutal Assault pro rok 2024 – pocta Bedřichu Smetanovi v podání známé black metalové kapely CULT OF FIRE a BOHEMIAN SYMPHONY ORCHESTRA PRAGUE! ... [Pondělí, 4. března 2024]
BRUTAL ASSAULT 2024 - BRUTAL ASSAULT má ohlášeno 84 % line-upu, na josefovském pódiu znovu zahrají LAIBACH, ... [Neděle, 25. února 2024]
BRUTAL ASSAULT 2024 - Brutal Assault hlásí dalších osm kapel: Line-up se rozšiřuje o osmdesátkový thrash i stoner kapelu nominovanou na Grammy "Divoce katarzní a brilantně zpracovaný výbuch progresivního metalu" - tak popsal album "Purple" (2015) americké skupiny BARONESS magazín Rolling Stones. ... [Čtvrtek, 8. února 2024]
BRUTAL ASSAULT 2024 - "Brutal Assault 2024: 70 % line-upu odhaleno! Brutal Assault představuje dalších 23 kapel a dosahuje tak 70 % kompletního obsazení! ... [Pondělí, 8. ledna 2024]
BRUTAL ASSAULT 2024 - Dalších 16 kapel na Brutal Assault je oznámeno, line-up se rozšiřuje o death metal, ... [Pondělí, 18. prosince 2023]


Vyhledat BRUTAL ASSAULT na webu Metalopolis