NOVINKY

ZEAL & ARDOR

Švajčiarska avantgardná metalová kapela Zeal & Ardor vystúpi v košickej Tabačke! 21. jún, Košice – Švajčiarska avantgardná metalová kapela Zeal and Ardor navštívi v rámci svojho turné košickú Tabačku. Zoskupenie, ktoré vo svojej hudbe mieša spirituálne prvky s metalom odohrá svoj košický koncert v stredu 26. júna o 20:00 hod. v priestoroch Tabačky Kulturfabrik.

Pozadie kapely Zeal & Ardor Kapelu Zeal & Ardor založil ?Manuel Gagneux, švajčiarsko-americký hudobník, ktorý predtým vytvoril komorný popový projekt s názvom Birdmask. Kapela vznikla v roku 2013 a mieša spirituálne zvuky s black metalom. V roku 2017 sa projekt stal plnohodnotnou kapelou s pridaním podporných spevákov Denisa WagObrista, gitaristu Tiziana Volanteho, bassgitaristky Mia Rafaela Dieu a bubeníka Marca Von Allmena. Gagneux sa rozhodol vytvoriť plnohodnotnú kapelu po tom, čo ho promotér Walter Hoeijmakers požiadal, aby zahral na Roadburn Festival. ?Manuel Gagneux pred Zeal & Ardor nemal väčšiu skúsenosť s tvrdšími žánrami. Ako tínedžer síce počúval aj extrémnu tvorbu , no jeho predošlý projekt Birdmask mal žánrovo najbližšie k chamber popu. Spoločný menovateľ Birdmask s aktuálnou kapelou je najmä v mimoriadnej hudobnej pestrosti a skvelých Manuelových speváckych výkonoch… Gagneux si „chodil pre inšpiráciu” na 4chan, kde mu ľudia písali nápady na netradičné kombinácie žánrov a on z nich na počkanie robil pesničky. Takto raz dostal do správy „black metal” a s rasistickou narážkou na „negerskú hudbu” (Gagneux je synom Švajčiara a Afroameričanky). I keď skladbu nevymyslel hneď, táto kombinácia mu dlhšie vŕtala v hlave a hľadal v týchto pojmoch prienik. Zeal & Ardor je odpoveďou – hudobný odpor voči dominantnej kultúre a všetkému, čo je s ňou spojené. Gagneux sa chopil výzvy spojiť zdanlivo nespojiteľné. Výsledkom sú tribálne rytmické vzory a viachlasy, výrazné skreslenie nástrojov i spevov, vreskot, dvojkopák a teatrálnosť. Ďalšími motívmi sú piesne zločineckých gangov a afroamerických väzňov.

Od Devil Is Fine k Live in London Oficiálny debutový album projektu, Devil Is Fine, bol prvýkrát zverejnený 15. apríla 2016. Gagneux napísal a nahral album sám. V júni v roku 2016, časopis Rolling Stone označil album Devil Is Fine ako jeden z najlepších metalových albumov za rok 2016. V júni 2018 sa pieseň kapely "Devil Is Fine" z albumu Devil Is Fine objavila v traileri pre videohru The Division 2. Nasledujúci album, Stranger Fruit, bol vydaný 8. júna 2018. Predchádzali mu nahrávky Gravedigger's Chant, Waste a Built On Ashes. Vo februári v roku 2019 skupina oznámila príchod albumu "Live in London" a vyrazila na turné.

Koncert kapely Zeal & Ardor sa uskutoční v stredu 26. júna o 20:00 hod. v priestoroch kultúrneho centra Tabačka Kulturfabrik na Gorkého ulici 2 v Košiciach!

"Don't You Dare"    https://www.youtube.com/watch?v=BFGU0g1LA9I


Devil is Fine   https://www.youtube.com/watch?v=jlGBer0VoF8

RIP

Zveřejněno: Pondělí, 24. června 2019

Poslední novinky související s ZEAL & ARDOR

ZEAL & ARDOR - vydají 11. února 2022 nové, eponymní studiové album (MVKA). Níže k náslechu singl "Bow": <iframe style="display: block; margin-left: auto; margin-right: auto;" src="https://www. ... [Pátek, 3. září 2021]
ZEAL & ARDOR - vydají 22. března živé album "Live In London", na němž bude zaznamenán koncert kapely v prosinci 2017 v klubu Electric Ballroom v Camdenu, ... [Pondělí, 11. února 2019]


Vyhledat ZEAL & ARDOR na webu Metalopolis