NOVINKY

DOKRUHU

"D o k r u h u rozevírají uhrančivou náruč a ve videoklipu

Už se o tom diskutuje nejen v kuloárech. Prašný nálet z amerického středozápadu dorazil do Podkrušnohoří. Přinesl s sebou dusot kopyt, ozvěny šamanských rituálů i kvílení rozjetého dostavníku a kořeny zapustil přímo v Chomutově. Pro tři místní srdcaře semknuté D o k r u h u se stal živnou půdou, která pod producentským dohledem Amáka z Golden Hive Studio svébytně rozkvetla v sedm pecek, ostrých jak čerstvě nabroušená břitva, a přitom temně melancholických, jako by oplývaly až spirituálním nádechem.

Trojici s bohatým hudebním backgroundem spojuje především pokora a jasná vize s fokusem na nespoutaně niternou kytaromalbu. „Je naprosto kouzelný, když vás něco tak moc překvapí zvukem a emocí obzvlášť potom, když si uvědomíte, z jakých končin světa to pochází a jaký typ lidí vám to do života přinese. Dělat na takový hudbě byla čistá radost, která mi připomněla, proč jsem to před časem začal dělat. Je v tom pro mě něco naprosto esenciálního a pudovýho. Zvuková stěna, která vás až hypnoticky vtáhne do hry. Kéž
by víc českých kapel bylo schopných pracovat s tak zásadními emocemi,“ podělil se o svůj pohled Amák.

Eponymní debutová deska D o k r u h u je již na světě, na vydání si ale ještě budeme muset chvíli počkat. Jako vábnička mezitím spolehlivě poslouží dva výrazné singly, Kill, Kill, Kill a Iron, The Sun, k němuž aktuálně vznikl pulzující videoklip ve stylu tísnivého pohraničního noire. Jeho tvorbu si vzala na starost režisérka Ivana Antošová, která reálie projektu zná z té nejtěsnější vzdálenosti a dokázala jej tak autenticky vystihnout.

„Hlavním tématem je především neklid. Když se člověk snaží utéct sám od sebe, ale stejně si nakonec všechno nese s sebou. Zrychluje, sám sobě ale nikdy neuteče. Neklidný úplněk. Navenek se zdá, jako by se nic nedělo. Ve skutečnosti vám ale nedá spát,“ vysvětluje autorka klipu.

Více info:
www.facebook.com/dokruhu

https://dokruhu.bandcamp.com

https://youtu.be/eV7UZj8X3Iw"

 

 

RIP

Zveřejněno: Pondělí, 5. srpna 2019