NOVINKY

Ho99o9 v Praze

Hardcore - rapová americká dvojice Ho99o9 přijíždí 22. 2. do pražského Rock Café v rámci série RfP Concerts. Nekorektní, břitké texty, osobité pojetí hip hopu mísící trash punk, horror core i hardcore punk s notnou dávkou temnoty. Roku 2014 byli zařazeni časopisem Rolling Stone mezi desítku kapel, co musíte poznat, s nadšením o nich psala média jako The Guardian, The New York Times nebo Loud and Quiet. Experimentální pojetí hip hopu, texty o drogách, sexu i nekrofilii nejsou zrovna pro slabší povahy, stejně jako jejich koncerty.

Bylo by však chybou si nechat Ho99o9 (čti Horror) ujít. Jejich kvalitu potvrzují vystoupení na prestižních festivalech jako Primavera Sound nebo SXSW. Trojice Eaddy, the OMG a Brandon Pertzborn vydala letos v srpnu nové EP Cyber Warfare. Že se o nich v superlativech jen tak mluvit nepřestane dokládá i místo na seznamu “21 nejžhavějších kapel na planetě” časopisu Kerrang!

Role předskokana se zhostí nekompromisní a úderní Fvtvre. Český all star tým složený z Karla Buriánka (Sunshine), Jana "Vegyho" Táborského (Wild Tides, The Prostitutes), Petra Vaška (Clou, Amity) a Lukáše Přikryla (The Prostitutes) těží z punku i hardcoru devadesátých let.

+ Fvtvre (CZ), 22. 2. 2020, Rock Café, Praha


YouTube:
Ho99o9:
www.youtube.com/watch?v=4uWr8xBdUV0

www.youtube.com/watch?v=7saY1yWyWbc

Fvtvre: www.youtube.com/watch?v=sJZuHOTmYCU

 

Odkazy:

Web: https://rockforpeople.cz/cs/koncerty/ho99o9-2/

FB událost: www.facebook.com/events/2604921776293070/

RIP

Zveřejněno: Úterý, 18. února 2020