NOVINKY

ARCH OF HELL

Arch Of Hell dokončili novou desku Arrival. Jedná se o koncepční dílo věnující se mimozemským bytostem.

Stále ovlivňují život na naší planetě… Kdo? Bytosti z jiných světů, kterým zasvětili své nové studiové album brněnští Arch Of Hell. Koncepční deska Arrival vyjde koncem října u vydavatelství MetalGate.
„Fanoušci se můžou těšit na texty odkazující na starověká božstva, paleo-astronauty a další mimozemská témata. Hudebně se pak nová tvorba dá zařadit do vod moderního melodic metalu s příchutí mnoha dalších stylů,“ informuje zpěvačka a manažerka kapely Tereza Nesvatbová.

Na albu bude celkem 11 songů, které Arch Of Hell nahrávali a mixovali v Neuro Impulse Sound studiu v Brně pod taktovkou Jakuba Maggiho Maláška. O mastering se v Anglii postaral Acle Kahney.
Od vydání dosud poslední desky Freakshow utekly čtyři roky, během kterých muzikanti z Arch Of Hell nasávali nové vlivy. Ty se do novinky promítly, tudíž fanoušci mohou opět počítat s určitým stylovým posunem. „Z našeho pohledu se jedná o plynulý vývoj. Každý z nás poslouchá mnoho kapel, nachází hrozně moc nové inspirace, z čehož pak vychází aktuální tvorba. Oproti předešlým deskám jsme si například víc hráli s druhými hlasy a zpěvnými refrény,“ říká Tereza Nesvatbová.
Kapela se snaží vyvarovat typickým klišé typu „kráska a zvíře“. Z potenciálu obou zpěváků mačká maximum, aby byl výsledek co nejpestřejší a aby dokonale korespondoval s hudebním podkladem.
Arch Of Hell vznikli v roce 2006 a o dva roky později překvapili vyzrálým a našlapaným debutem One Day. Druhá deska Freakshow vyšla v roce 2016 a nakročila od symfonického metalu až k metal-corovým hranicím. I prvky těchto žánrů budou na Arrival stále patrné.

RIP

Zveřejněno: Pondělí, 19. října 2020

Poslední novinky související s ARCH OF HELL

ARCH OF HELL - Dlouho očekávaná třetí řadovka Arch Of Hell je tady! Arrival kombinuje epický příběh a moderní metalMelodeath s příchutí metalcoru a dozvuky symfonického metalu… Tak zhruba v kostce by se dalo definovat nové album brněnských Arch Of Hell. ... [Pátek, 30. října 2020]
ARCH OF HELL - "Brněnská sympho|melodic|death metalová formace ARCH OF HELL konečně vydává své debutové CD, ... [Pondělí, 2. února 2009]


Vyhledat ARCH OF HELL na webu Metalopolis