NOVINKY

THE.SWITCH

The.Switch jsou po čtyřech letech zpět s novou skladbou, následovat budou v rychlém sledu i další

 

The.Switch se vrátili k původnímu formátu kapely, tedy ke čtyřem členům, stejně jako tomu bylo při založení kapely v roce 1996, a po dlouhé odmlce vydávají singl sršící energií.

V nahrávce se odráží dopad současného pandemického fungování světa. Pocity izolace, beznaděje a křivdy zabalené do syrového zvuku s textem skvělého básníka Tomáše Tajchnera byly tesány do jednotlivých stop v Praze přímo ve zkušebně, kde The.Switch běžně zkouší. "Po mnoha letech hledání ideálního nahrávacího studia jsme nakonec největší klid a komfort našli v domácích podmínkách naší zkušebny. Technologie se posouvají, česká producentská scéna začíná být plná mimořádných talentů a klid a naprostá časová flexibilita během nahrávacího procesu se ukázaly, jako ty nejdůležitější faktory pro dosažení optimálního výsledku“, dodává Majkláč, kytarista The.Switch.

Na singlu Vrať mi zpátky se producentsky podílel Filip Vlček, jinak též basák talentované domácí party John Wolfhooker, kterému se podařilo připravit špičkový, čistý, ale přesto „punchy“ AF mix. Filip ke spolupráci s The.Switch dodává: „s kapelou se pracovalo skvěle. Jsou výborní muzikanti, to pak jde samo. Potenciál pro mě měla už prvotní forma skladby, hlavně refrén mě hodně bavil. Kapela měla spousta nápadů, se kterými se velmi dobře pracovalo. Přišlo mi velmi cool a čest moct s Majkláčem nahrávat kytarové riffy, když si uvědomuji, že on byl jedním z inspirátorů mojí osobní hudební kariéry“.

Mastering si po skvělé zkušenosti s nahráváním předchozí desky v Seattlu vzal na starost Troy G.

 

„Před pár měsíci jsem dostal email od člověka, jehož blízký si vzal život. Ten člověk psal, že mi děkuje, a že v mých básních a textech nachází útěchu. Říkal jsem si, že napíšu text věnující se tomuto tématu – tedy ztrátě, smíření, nalezení vlastního klidu“, říká Tomáš Tajchner, kterého The.Switch oslovili, aby k novým skladbám opět napsal texty.

Vydávání samostatných skladeb namísto většího celku je ostatně přístup, na který se nyní The.Switch zaměří. V rychlém sledu tak budou následovat další nové singly. 

nový song k poslechu zde: https://bandzone.cz/theswitch

RIP

Zveřejněno: Pondělí, 15. března 2021

Poslední novinky související s THE.SWITCH

THE.SWITCH - Ikoničtí crossoveroví the.switch vyrážejí po několika letech na klubové turné! ... [před týdnem]
THE.SWITCH - Ikoničtí crossoveroví the.switch vyrážejí po několika letech na klubové turné! ... [Neděle, 4. února 2024]
THE.SWITCH - vydali minulý pátek novou desku "Skrytý místa" (Red Head Records). ... [Úterý, 14. listopadu 2023]
THE.SWITCH - "The.Switch opět vydávají nový singl a opět rovnou s klipem! ... [Pondělí, 27. března 2023]
THE.SWITCH - "The.Switch vydávají nový singl Pravda, tentokrát rovnou s klipem! Kapela dle slibu svým věrným fans pokračuje ve vydávání singlů, ... [Čtvrtek, 2. června 2022]


Vyhledat THE.SWITCH na webu Metalopolis