NOVINKY

SILENCE BEFORE DECAY

Silence Before Decay se může jevit jako poměrně nový pojem na České scéně, ale nic není vzdálenější pravdě. Sestavu této metalové kapely tvoří šest muzikantů s mnohaletými zkušenostmi z předchozích uskupení, jako byli FIREZONE, SAVANDRY, či SKLEPMASTER.

Koncem roku 2021 vyrazili tito ostřílení hudebníci do studia Šopa, kde pod odborným dohledem Standy Valáška natočili celkem 9 skladeb, které hudebně křižují mezi styly jako bloudí vesmírný prach mezi hvězdami. Deska dostala jméno Translunar a vyšla pod značkou Pařát Magazine & Productions 20. března letošního roku, kdy se v několikatisícovém nákladu stala součástí 104. čísla magazínu Pařát.
Deska Translunar obsahuje celkem devět skladeb, jejichž textovou stránku provází (nejen) vnitřní boj. Ať už s osudem, vyšším zlem, křivdami či s nepochopením. První čtyři skladby navíc tvoří kompaktní celek symbolizující boj padlého anděla se svým otcem. Tedy s někým, kdo na Světlonoše poslal jeho vlastní bratry, aby mu utrhali křídla, nasypali mu do ran sůl, spoutali ho řetězy svých dogmat, svrhli do hlubin pekla, ale on se z toho neposral, ty řetězy přetavil ve svůj trůn, sebral sílu pro svůj návrat a šel si to vyříkat se svým fotrem pěkně z očí do očí, jako velký kluk.

Lyric videa:
https://youtu.be/TUxEY1Pr46U

https://www.youtube.com/watch?v=B_Sb3-kWlik

Full album:
https://www.youtube.com/watch?v=cYibkwEa-BE

https://open.spotify.com/album/6PeQpjuDBUVBV6p0c6POUM?si=Rci_Axk_TW6qgvxTEFGsEA

RIP

Zveřejněno: Čtvrtek, 12. května 2022