NOVINKY

PETER LUHA

Slovenský gitarový virtuóz Peter Luha prichádza s poriadnou dávkou rocku v novom videoklipe 'Drahé kovy' na text Martina Sarvaša.

Slovenský gitarista Peter Luha vydáva po dlhých rokoch prvý oficiálny spievaný videoklip k svojej novinke Drahé kovy. Tento univerzálny hudobník sa vracia k rockovým a bluesovým koreňom a v novej skladbe nerobí žiadne kompromisy.


“Spravil som si radosť dobrou rockovou skladbou presne podľa svojho gusta. Nechcel som sa pri jej tvorbe nijako prispôsobovať dnešnému vkusu komerčných rádií,” hovorí s úsmevom Peter. V klipe sa tak môžete tešiť na jeho typické gitarové riffy, virtuózne sóla aj bohaté vokály a na silný dynamický zvuk, ktorý vám bude pulzovať celým telom.


Videoklip Drahé kovy: https://youtu.be/F9e0iEZcKd8


Skladba, ktorej text napísal známy slovenský textár Martin Sarvaš, má netradičný kriminálny námet a Peter sa rozhodol podporiť ho aj zaujímavým vizuálnym spracovaním. Noir a komiksový žáner sú dva hlavné prvky videoklipu, ktorý kombinuje hrané gitarové scény s kresbami v štýle komiksu, ktoré vytvorila Petrova partnerka, výtvarníčka Lucia Černeková. Výsledkom je nezvyčajný vizuálny zážitok.

“Keď bola skladba aj s textom hotová, rozmýšľal som, aký vizuál klipu dať. Keďže mám rád krimi filmy v noir štýle a veľmi sa mi páči aj spojenie s komiksom vo filme Sin City, tak som vedel, že toto bude cesta na vykreslenie tej správnej čiernobielej atmosféry,” dodáva Peter, ktorý nahral všetky nástroje, naspieval vokály a postaral sa o celú hudobnú aj video produkciu. S kamerovým záznamom mu pomohol fotograf Ondrej Kupča a pod výsledný zvuk sa masteringom k skladbe podpísal Ján Zborovjan z Audio Wizzards.

Skladbu Drahé kovy si môžete vypočuť aj na vašich obľúbených streamovacích platformách:
https://ffm.to/drahekovy


Ďalšie linky:
https://peterluha.com

https://youtube.com/peterluha

https://facebook.com/peterluha.guitart

https://instagram.com/peterluha

Zdroj: AJJA Production
https://ajjapro.com

v prílohe poster a zábery z videoklipu
Peter Luha – kontakt: 0908 700299, luhapeter@gmail.com

RIP

Zveřejněno: Pondělí, 20. března 2023