THE HIVES - Lex Hives

THE HIVES - Lex Hives

THE HIVES - Lex Hives

THE HIVES - Lex Hives

Skandinávští klauni ve fracích se probudili z pětiletého spánku, takže přišel čas znovu pořádně provětrat roztrhaná saka punkově laděným rock´n´rollem a těšit se na nějaký ten strhující koncert, jehož zárukou tahle vtipná pětice prapodivně vyhlížejích maníků vždy byla. Mám však pocit, že nové album „Lex Hives“ značí, více než cokoliv jiného, pouze stav jakési stagnace. THE HIVES totiž hrají jen na své jisté, přesněji řečeno, nové skladby víceméně nedosahují přesvědčivosti několika jejich předešlých děl, byť stále nejde o žádný velký průšvih. Z toho důvodu řadím album pouze mezi ta díla, kterými se obvykle obecně provařené kapely připomínají, než aby způsobily všeobecné nadšení.

THE HIVES

Zkrátka a dobře, pokud si budu chtít pustit THE HIVES v prvotřídní formě, raději vždy sáhnu po jednom albu z trojice „Veni Vidi Vicious“, „Tyrannosaurus Hives“ nebo „The Black And White Album“. Ta totiž vykazovala o něco vyšší míru živelnosti a nápaditosti, zatímco letos se až moc sází na jistotu.

Jinak je zde opravdu všechno při starém, protože i nový materiál na koncertech dozajista zaručí, že si kdejaké potrhlo v zápalu poga otříská kolena o vlastní bradu a ještě stačí pobavit všechny ve svém okolí stojící. „Lex Hives“ je zkrátka další deskou na večírky a tak poměrně sympatickým dojmem navozuje staré časy původních rock´n´ rollových odvazů, v podání THE HIVES hrubě šmrncnutých říznými punkovými riffy.

Většina skladeb sází (jako již tradičně) na přímočarost. Mám však pocit, že tentokráte je to od počátku dotaženo do krajnosti. Vždyť texty skladeb jako „Come On!“ a „Go Right Ahead“ tvoří jen pár vět či dokonce neustále se opakujících slov. Za nejlepší položku považuji opilecky udachmanou baladu „Without The Money“, která se z konceptu vyjímá, a kde Pelle Almqvist vřeští jako smyslu zbavený. Pak snad ještě rychlou „These Spectacles Reveal The Nostalgics“, vykazující pořádnou dávku energie i melodiky typické pro nejlepší skladby z historie THE HIVES. Jinak se vlastně zas tolik neděje. Tohle album je prostě dobrá zábava a pouze připomíná, že THE HIVES jsou stále zde a vyrážejí na další nekonečná turné. Nic víc a nic míň.

 Přidejte svůj názor

Stray

Verdikt

Další sada optimismu od THE HIVES.

Hodnocení

Autor
7 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 31:14

Produkce: The Hives

www.thehivesbroadcastingservice.com

Skladby

  1. Come On!
  2. Go Right Ahead
  3. 1000 Answers
  4. I Want More
  5. Wait A Minute
  6. Patrolling Days
  7. Take Back The Toys
  8. Without The Money
  9. These Spectacles Reveal The Nostalgics
  10. My Time Is Coming
  11. If I Had A Cent
  12. Midnight Shifter

Diskografie

Lex Hives (2012)
The Black And White Album (2007)
Tussles In Brussels (DVD) (2005)
Tyrannosaurus Hives (2004)
Veni Vidi Vicious (2000)
Barely Legal (1997)