MORTIFILIA - Christ Hunt

MORTIFILIA - Christ Hunt

MORTIFILIA - Christ Hunt

MORTIFILIA - Christ Hunt

Po nedávné živé prezentaci Sušické MORTIFILIE v okrese Domažlice, zareagoval na mou recenzi manager František Březina s cílem přesvědčit mou osobu o hudebních kvalitách jeho souboru a zaslal mi výše uvedené demo. S radostí můžu konstatovat, že jeho snažení nebylo marné a získal další spřízněnou duši.

Uvítací skladba „Christ Hunt“ začíná dle mého názoru zbytečným intrem, ale po zdolání těchto několika vteřin se začala má ušiska hezky řečeno rozplývat. A to bez jakékoliv nadsázky. S přicházejícími jednotlivými songy vás sušická formace rozehřeje a příjemně pohladí, jako první jarní paprsek probíjející se posledními záchvěvy ledového vzduchu. Demo „Christ Hunt“ mě donutilo k zamyšlení, zda vůbec existuje v naší zemi formace, která by hrála tento severský styl přesvědčivěji než ona. A nemohu na žádnou přijít /případně mi napovězte…/. Hoši si počínají s takovou jistotou, jako by vystudovali Göteborskou universitu death metalu. Nesází na zbytečnou tvrdost, drží se přesně těch linek, ve kterých jsou nejsilnější a nejpřesvědčivější – a to jsou právě kytarové melodické vyhrávky. Zpěv je ve stylu murmurovského chropotu, ale dobře čitelný. Za nejpovedenější skladbu bych označil na albu uvedenou jako čtvrtou „Lycanthropy“, která je právě velmi vyvedená a dotažená k dokonalosti po stránce pěvecké, podmanivě doplňována ostatním hudebním doprovodem. Je v ní slyšet nejvariabilnější projev zpěváka Františka Knetla. MORTIFILII bych doporučil nebát se právě vokální členitosti a jednotlivé skladby ještě více v této oblasti opatřit pestrostí. Bohužel nevlastním žádné z jejich předchozích demo nahrávek „..In Your Head“, ani „Care Of Gomorrah“, a tak nemohu jednotlivé počiny komparovat a případně pochválit MORTIFILII za hudební vývoj. Ale jestli se bude jejich hudba ubírat současným směrem, nelze, než se na debutový zásek převelice těšit.

Po zvukové stránce se velmi dobře uvedlo studio Hellsound vězící ve spárách spřátelených AVENGER. Zvuková stránka vám tedy při poslechu neubere ze skvělého zážitku ani o malou píď.
MORTIFILIA své dílo pojala velmi vážně, a tak celková úprava dema – CD je velmi zdařilá. V dvoubarevném obalu /což je celkem logické, nemůžeme od dema požadovat barvu/ najdeme veškeré potřebné informace, včetně textů, které jsou v angličtině. Bohužel tuto stránku nemohu ohodnotit, protože mi znalosti tohoto jazyka chybí. Chlapi si dali práci i s kotoučkem, který též zabalili do červenočerného potisku. Za jedinou a velkou skvrnu považuji úvodní stránku obalu. Umístit zde již tolikrát použitého a zpropagovaného „gymnastu“ /všichni věřící ať prominou/ se myslím minulo účinkem. Ale vzhledem k tomu, že jde pouze o demo, je to odpustitelné, a já věřím, že na své první debutové CD MORTIFILIA naaranžuje originálnější nápad.

Jejich muzika je zkrátka chytlavá jako žvýkačka na kožich. Zkuste se přilepit a už vás od ní nikdo neoddělí...

 1

Verdikt

S přicházejícími jednotlivými songy vás sušická formace rozehřeje a příjemně pohladí, jako první jarní paprsek probíjející se posledními záchvěvy ledového vzduchu. Demo „Christ Hunt“ mě donutilo k zamyšlení, zda vůbec existuje v naší zemi formace, která by hrála tento severský styl přesvědčivěji než ona.

Hodnocení

Autor
8 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 25:39

mortifilia.webpark.cz

Sestava

Skladby

  1. Christ Hunt
  2. War of The Worlds
  3. Satanized
  4. Lycantrophy
  5. Cycle of Pain
  6. Sacrificial Gore
  7. Evil Self

Diskografie

The Great Inferno (2021)
... When I Killed The God (2016)
Fate (2012)
Embrace (2008)
Redemption (2005)
Christ Hunt (CD demo) (2002)
Care Of Gomorrah (CD demo) (2000)
... In Your Head (MC demo) (1999)