KYLÄHULLUT - Keisarinleikkaus

KYLÄHULLUT - Keisarinleikkaus

KYLÄHULLUT - Keisarinleikkaus

KYLÄHULLUT - Keisarinleikkaus

Tak takhle to dopadá, když dojde skupince Finů náhle pitivo. Náhle, tedy dřív než je síla libého moku stačí sklátit pod stůl. V návalu nudy se pak začnou ploužit po místnosti (typicky po zkušebně) směrem ke svým nástrojům a než dorazí další zásoby, založí punkovou kapelu a v pár minutách vyseknou zbrusu novou desku.

Desku. Jednu asi tak z mnoha tisíc na světě. Jenže tahle je trochu výjimečná tím, že v obsazení čítá zpěváka legendární (ovšem jen ve Finsku) punkové úderky KLAMYDIA, bubeníka dobře známých druholigových TO/DIE/FOR a SINERGY a hvězdu metalového nebe, kytarového mága a rokéra každým coulem Alexiho  „Wildchild“ Laiha z geniálních CHILDREN OF BODOM. Výsledný efekt? Asi jako když spojíte dohromady SEX OFFSPRING a JUDAS MAIDEN  střižené Lemmyho syndromem. Mocná neopunková animalita se tu snoubí s relativně technickými bicími a… heavymetalovou kytarou? Ano, slyšíme dobře. Mistr Laiho sice v domovské kapele stále přitvrzuje, ale rozhodně nezapomíná na kořeny svých milovaných 80. let. Je příjemné slyšet, že ani do sranda projektu, kterým KYLÄHULLUT doufám je, nepřispívá žádným odpadem, ale poctivě vyvedenou kytarovou linkou a sem tam rychlokvaškovým sólem. Prostě dává tomu, co se do toho vejde. No upřímně, ono se toho do skladeb s průměrnou stopáží minutu padesát zase tolik nevejde, ale co se vejde, to tam nacpe. Trochu svérázné je i použití čistokrevné finštiny, díky čemuž může „Keisarinleikkaus“ fungovat i jako poměrně kvalitní výuková nahrávka k 9. lekci učebnice „Finsky bez učení za 9 minut“. Otázkou je, jaké že výrazy se to vlastně naučíte.

Tenhle matroš je prostě hlína. A jinak se to ani nedá brát. Pokud se chcete pobavit a uvolnit, vohulte to na plný koule a vesele si to prožeňte palicí. Pak si dejte pivo a pak dalších dvacet a pak už to bude stejně všechno jedno… voe.

 6

Louža

Verdikt

Finský neoneopunk se stigmatem heavy metalu 80. let, načichlý smradem piva a hraný v záchvatech smíchu specifického finského humoru, který málokterý nefin pochopí.

Hodnocení

Autor
8 / 10
Redakce
7,5 / 10
Čtenáři
7,6 / 10

Další informace

Stopáž: 8:59

Sestava

Skladby

  1. Maksa paskana
  2. Kriitikoiden hautausmaa
  3. Nörtin surma
  4. Aika

Diskografie

Turpa Täynnä (2005)
Keisarinleikkaus EP (2004)

Jiné pohledy

7,5 / 10
Výtečná prdel! Notorický agropunk´n ´roll, který vrčí jako motorová hlava, štěbetá jak nakalený Fin a přitom nezapře slušné instrumentální vybaveníčko páně Laiha. Ještě, že to má jen devět minut a čtyři tracky, protože jinak by asi pointa zanikla (už některé momenty v rámci téhle mini stopáže jsou poněkud nepřesvědčivé), jenže ona ta pointa v podobě nařachaného válu "Aika" stojí fakt za to. Hudba pro chvíle pohody, kdy alkohol teče proudem a mozek pracuje na povinné minimum! KILLANDHULIT!
Marigold | 4. června 2004