F.O.B. - Follow The Instructions

F.O.B. - Follow The Instructions

F.O.B. - Follow The Instructions

F.O.B. - Follow The Instructions

Táborská kapela F.O.B. patří na tuzemské scéně již mezi slušně zavedená tělesa. Po sedmi letech existence, dvojici dem a jednoho MC nadešel čas pro plnohodnotnou prvotinu, která nese jméno "Follow The Instructions" a vyšla minulý rok na etiketě I.F.A. Records.

F.O.B.Z výjimečně pravdomluvného promoletáku se dozvídáme, že skupina sama definuje svůj styl jako schizo blast death metal. Já sám si dovolím tuto charakteristiku mírně poopravit na střednětempý death metal s občasnými výlety do jiných stylů, jako je HC, doom nebo thrashing s progresivním nádechem (samozřejmě v rámci stylu, žádné otravné exhibující pidlikání se opravdu nekoná). Nálepku „schizo“ můžeme F.O.B. s přivřením oka odkývat a to především díky nečekaným stylovým kotrmelcům, občasným samplovaným útokům ze zálohy nebo elektronicky různě pokřiveným vokálům. I díky počítačovým trikům působí vokální složka velmi pestře, k dispozici je totiž i blackové krákání a hlavně velmi hluboký growl, který má na desce dominantní postavení. Snad jediný zápor na jinak zajímavé 11 skladbové kolekci vidím v určité těžkopádnosti projevu kapely při thrash/deathových pasážích. V těchto místech to chce investovat více energie a třeba i popohnat jinak spolehlivou rytmiku k vyšší rychlostní aktivitě.

Z ostatních atributů CD je nutno vyzdvihnout opravdu velmi representativní zvuk, kvalitně zpracovaný booklet a netradičně podanou metaforickou lyriku. Je vidno, že F.O.B. si dali na „Follow The Instructions“ záležet, nic neodbyli a hned svým prvním albem nastavili laťku kvality do slušných výšin. Bude zajímavé sledovat jejich počínání i nadále. První příležitost k tomu bude už na letošním Brutal Assaultu, kde se F.O.B. představí pozdě v noci v samotném závěru prvního hracího dne. Pokud tedy odoláte zcestnému vábení výčepů určitě se na zajímavou trojici z Tábora zajděte podívat.

 1

Reaper

Verdikt

Je vidno, že F.O.B. si dali na „Follow The Instructions“ záležet, nic neodbyli a hned svým prvním albem nastavili laťku kvality do slušných výšin. Bude zajímavé sledovat jejich počínání i nadále.

Hodnocení

Autor
7 / 10
Redakce
-

Další informace

Produkce: I.F.A. records, F.O.B.
Studio: Kocis sound

Kontakt: Jiří Volný, Petra z Ústí 1733, 390 02 Tábor

www.fob.cz

Sestava

Skladby

  1. Neverending Porjection
  2. The Mask
  3. Whiteness
  4. Reality
  5. In Progress (instrumental)
  6. Time Runs Slowly
  7. The Judge
  8. The Horse Blow Job
  9. Emotional Samomasochistic
  10. Indian Fall (instrumental)

Diskografie

The Dice (2008)
Default (2005)
Follow The Instructions (2003)
Blame? (MC demo) (2000)
Fobia (MC demo) (1997)
Only Dead Can Survive (MC demo) (1996)