STRAPPING YOUNG LAD - For Those Aboot To Rock

STRAPPING YOUNG LAD - For Those Aboot To Rock

STRAPPING YOUNG LAD - For Those Aboot To Rock

STRAPPING YOUNG LAD - For Those Aboot To Rock

STRAPPING YOUNG LADToto DVD sa mi dostalo do rúk viac-menej náhodou, ale musím priznať, že som sa tomu veľmi potešil. HevyDevy, alias Devin Towsend patrí k mojím súčasným favoritom. Tento kanadský hyperaktívny šialenec, pôsobiaci okrem STRAPPING YOUNG LAD ešte v niekoľkých spolkoch, na nás vytiahol materiál natočený na tour, ktoré absolvovali spolu s THE DEVIN TOWNSEND BAND a ZIMMER’S HOLE. Tešil som sa, pretože som očakával kvalitu, ktorej som sa síce dočkal, aj keď sa predsalen nejaká škvrnka vyskytla.

Okrem samotného koncertu sa na DVD nachádzajú dva videoklipy, „Relentless“a „Detox“, ktoré podľa mňa netreba predstavovať a opisovať, a rozhovory s členmi kapely. Vcelku zaujímavé a hodné pozretia, ale na tomto DVD je podstatný koncert. A preto sa už ďalej budem venovať len tejto časti.

STRAPPING YOUNG LADDVD vás prevedie celou tvorbou STRAPPING YOUNG LAD, od prvého albumu „Heavy As A Really Heavy Thing“, cez „City“, až po „Strapping Young Lad“, hralo sa z každého albumu a s obrovským nasadením. Pozerať sa na šialenca s gitarou v ruke a mikrofónom pri hube ma privádza do vytrženia. Takisto pohľad na tú horu mäsa za bicími, ako do toho mláti, takpovediac bez pohybu... Nič neostali dlžní ani ostatní členovia tohoto zoskupenia. Obrazovo a spracovaním nejde tomuto dielu nič podstatné vytknúť. Kvalitný obraz, zostrihaný z viacerých kamier, sem-tam sa na obrazovke objaví skladačka z viacerých obrazov, čo sledovanie koncertu dosť oživuje. Väčšie nedostatky vidím v zvukovom spracovaní. Všetko je pekne počuť, až na jednu, ale aspoň podľa mňa podstatnú maličkosť, gitary... Tie sú potlačené, predpokladám, že to bol zámer, len nechápem aký. Mne to dosť vadí a pri sledovaní tohto DVD to na mňa dosť rušivo pôsobí. No čo už, s týmto asi nič neurobím a musím to brať tak, ako to je. Škoda, že to nie je skôr naopak, pretože radšej by som prijal horší obraz, ako horší zvuk. Čo viac povedať na to, čo je možné zhliadnuť? Nenachádzam slov, je to proste tornádo. Tornádo na pódiu, ale rozpútalo tornádo pod pódiom a musím sňať pomyslený klobúk pred miestnymi fans, pretože nastalo ozajstné peklo. Dokonca sa našla aj odvážna deva, ktorá kapele ukázala, čím ju príroda obdarila v hornej časti tela. A musím priznať, že to bol vcelku príjemný pohľad. Ale poďme zase späť k podstate. Hovorí sa, že nič nie je dokonalé a v prípade tohto DVD s týmto tvrdením musím súhlasiť. No aj tak neľutujem, že som si toto DVD zohnal a určite sa k nemu budem rád vracať.

Ak by bol zvuk podľa mojich predstáv, tak by som dal plný počet, takto dávam dole dva body.

 12

Koscj

Verdikt

DVD zachytáva STRAPPING YOUNG LAD vo vrcholnej forme a v skvelom obrazovom spracovaní. Ak by bol zvuk podľa mojich predstáv, tak by som dal plný počet, takto dávam dole dva body.

Hodnocení

Autor
8 / 10
Redakce
-
Čtenáři
8,5 / 10

Další informace

Stopáž: 71:00

Obsah:
Naživo z The Commodore Ballroom (Vancouver, BC)
Videá Relentless a Detox
Rozhovory s kapelou a crew
Zábery z backstage

Región: 0 (všetky regióny)
Formát: NTSC 4:3
Audio: Stereo

www.strappingyounglad.com

Sestava

Skladby

  1. Dire
  2. Consequence
  3. Relentless
  4. Rape Song
  5. Home Nucleonics
  6. SYL
  7. In The Rainy Season
  8. Devour
  9. Aftermath
  10. Oh My Fucking God
  11. Force Fed
  12. Detox
  13. All Hail The New Flesh
  14. Far Beyond

Diskografie

The New Black (2006)
Alien (2005)
For Those Aboot To Rock (DVD) (2004)
SYL (2003)
Live In Australia (1999)
City (1997)
Heavy As A Really Heavy Thing (1995)