DEMIURG - Promo 2005

DEMIURG - Promo 2005

První demo Slezanů DEMIURG nám přináší nikterak inovativní metal ala ranná tvorba DEATH. Inspirace touto floridskou ikonou je více než zřejmá, a proto není snad jediná chvilka na CD, kde by se nevyskytly fragmenty evokující zejména alba „Leprosy“ nebo „Human“. Samozřejmě – technická vyspělost karvinských není na takové úrovni jako byla u Chucka a jeho kapely, proto v konečném výsledku působí DEMIURG jako začátečnický, ne moc vydařený, revival band. Ke cti můžeme skupině přičíst aspoň to, že se nesnaží být x-tou kopiíí např. SIX FEET UNDER a jim podobných tupot, jako to dělá většina začínajících tuzemských kapel, ale snaží se jít (v rámci deathmetalové scény) tou inteligentnější cestou.

DEMIURGSamotná vlastní tvorba DEMIURG ovšem ničím moc poutavá není – slyšel jsem ty tři skladby (včetně Intra) víc jak dvacetkrát a přesto si nejsem schopný vybavit byť jen jediný zajímavý moment – to bohužel hovoří za vše.

Nebudu z toho dělat dramatický závěr, ani si nebudu hrát na soudce. První demo se skupině zrátka příliš nepovedlo, ale to neznamená, že by další pokusy nemohly přinést zlepšení.

Obě skladby volně ke stažení na stránkách skupiny.

 4

Milda

Verdikt

Nezáživný death metal spadající do  kategorie „Nuda a šeď".

Hodnocení

Autor
2,5 / 10
Redakce
-

Další informace

Sestava

Skladby

  1. Intro
  2. Death
  3. Attack From The Other Side

Diskografie

Attack From The Other Side (2005)
Promo 2005 (demo) (2005)