THE RED CHORD - Clients

THE RED CHORD - Clients

THE RED CHORD - Clients

THE RED CHORD - Clients

THE RED CHORD z amerického Massachusetts je alespoň svojí současnou vydavatelskou firmou považována za jednu z nadějí současné tvrděmetalové scény. Kapela na sebe výrazně upozornila debutním albem „Fused Together In Revolving Doors“ v roce 2002, za které sklidila mnohé pozitivní recenze. Po třech letech tedy přichází přinejmenším potvrdit svůj status s novinkovou nahrávkou.

THE RED CHORDSamotná kapela svůj styl popisuje jako mixturu několika metalových žánrů, mezi které patří death metal, hardcore a grindcore. Na mysl se dere logická otázka, zda-li jsou THE RED CHORD vůbec schopni takovýto subžánrový guláš nabídnout ve stravitelné formě? Nedá se říct, že by tahle pětice neměla ve svém hudebním směřování jasno. Začátek desky je velmi intenzivní a několik prvních skladeb jsou čistokrevné death metalové fláky plné krkolomných a zběsilých riffů zahrané v odpovídající instrumentální kvalitě. Postupem času však THE RED CHORD do svých kompozic přidávají právě hardcoreové a grindující prvky a to jak v podobě střídání brutálního chropotu s hc vyřváváním, tak hlavně v zařazení ještě vyššího rychlostního stupně přidáním častých grindcoreových sypaček, které jsou prostřídávány zvolňujícími někdy až poloakustickými pasážemi.

Ačkoliv bych s prohlášeními o nové naději byl poněkud opatrnější, nedá se přehlédnout skutečnost, že muzika THE RED CHORD šlape velmi dobře. Energií nabité skladby nepostrádají množství zajímavých nápadů, rytmických změn a zadek nakopávajících metalických erupcí. To vše díky velmi dobrým kompozičním a hlavně instrumentálním schopnostem kapely. Je zcela zřejmé, že vlivy mnohých převážně death metalových skupin jsou ve tvorbě THE RED CHORD lehce identifikovatelné, ovšem tohle lze brát pouze jako nepatrný nedostatek v případě, že jsou tyto vlivy pouze vodítkem ke tvorbě vlastních hudebních nápadů a těch, jak dokazuje na této desce, má kapela dostatek.

Zajímavou a doporučeníhodnou nahrávku všem vyznavačům extrémních metalových žánrů a jejich vzájemného prolínání připravili američtí THE RED CHORD. A i přes některé drobné a zcela subjektivní nedostatky v podobě místy snad až přílišného rozeznání vlivu jiných interpretů se dá hovořit jako o velmi dobrém a pozitivní energií nabitém albu.

 2

Dalas

Verdikt

Povedený moderně znějící extrémní metal beroucí si inspiraci hned z několika žánrů, přičemž převažuje ten death metalový.

Hodnocení

Autor
7,5 / 10
Redakce
-
Čtenáři
7,8 / 10

Další informace

Produkce: RED CHORD & Zeuss

www.theredchord.com

Skladby

  1. Fication On Plastics
  2. Lay The Tarp
  3. Black Santa
  4. Antman
  5. Clients
  6. Upper Decker
  7. Hospice Residence
  8. Dragon Wagon
  9. Love On The Concrete
  10. Blue Line Cretin
  11. He Was Dead When I Got There

Diskografie

Fed Through The Teeth Machine (2009)
Prey For Eyes (2007)
Clients (2005)
Fused Together In Revolving Doors (2002)