ISACAARUM - Shibari Kata And Other Practices

ISACAARUM - Shibari Kata And Other Practices

ISACAARUM - Shibari Kata And Other Practices

ISACAARUM - Shibari Kata And Other Practices

Ono je někdy potřeba si dát v kapele vzájemný rozchod. Dusná atmosféra se uklidní, pročistí se hlava a časem se nabere nová chuť i tvořivé myšlenky. V případě jihočeských ISACAARUM měl dočasný odchod vokalisty a textaře Chymuse zřejmě podobný účel, protože s jeho návratem do ISACAARUM se skupina vypnula ke skutečně výbornému výkonu.

ISACAARUMKaždý, kdo zná tvorbu těchto svérázů, jistě ví, co od nich může očekávat. Ovšem současnost ISACAARUM je přeci jen někde jinde než jejich „oblečkové“ začátky. Ne, že by kapela nějakým způsobem slevovala ze svých postojů, či otupila ostří hudební agrese, ale snaha na první pohled šokovat šla na úkor decentního grafického ztvárnění obalu a bookletu trošku do pozadí. Myslím, že obal „Shibari Kata…“ a jeho vnitřek patří k nejlepším pracím mistra Chymuse. Na jednu stranu nikterak neskrývá perverzní atmosféru hudby ISACAARUM, avšak na straně druhé ji nedává nijak okázale najevo, byť je již z názvu alba jasné, že zbystřit by měli hlavně příznivci bandážování.

Stejným procesem postpubertálního zrání prošla i hudební část. Přestože skupina svůj typický styl nepodrobila nikterak rozsáhlé renovaci, působí vyspělejším dojmem a z každé skladby je cítit entusiasmus, se kterým se ISACAARUM do své tvorby vrhli. Je to sice stále ta klasická sekanice v rychlém tempu plná blackových a thrashových riffů, ale hlavně díky výborné produkci (studio LOCO), úspěšné snaze nestát na místě a místo toho přijít s nejedním zajímavým oživením a nápadem (například zapojení trubky v „Blow Job Time Pt.2“) a taktéž i mnohem variabilnější Chymusově práci s hlasem, kdy kromě svého typického ječáku střídá i další extrémní hlasové polohy, znějí Jihočeši nejlépe ve své historii.

Nebudu zastírat, že mě ISACAARUM velmi mile překvapili. Ačkoliv jsem měl rád i jejich starší tvorbu, vždycky jsem radši vyhledával hlavně jejich živé produkce. „Shibari Kata And Other Practises“ je však výborným extrémním metalovým počinem. S výborným zvukem, řádně nabušenými skladbami a graficky zdařilým artworkem. Holt někdy se opravdu vyplatí načas vypnout a vše hodit za hlavu. Výsledek se pak zaručeně dostaví!

 2

Dalas

Verdikt

Jihočeská bruska opět zasahuje. Nemáte-li po ruce dostatek lana a chirurgických prostředků, tak sáhněte po této erotické pomůcce. Ale bacha, dovede být pěkně rajcovní!

Hodnocení

Autor
8,5 / 10
Redakce
-
Čtenáři
7,9 / 10

Další informace

Stopáž: 33:09

Produkce: Rena & Bobesh
Studio: LOCO studio

Kontakt: c/o Miroslav Prokeš, Lipenská 32, 370 01 České Budějovice

www.isacaarum.wz.cz

Sestava

Skladby

  1. Spermivore
  2. Jizmasterpiss
  3. Buttsuck
  4. Hermaphrodite Anal Express
  5. Clitblaster
  6. Pussy Off-Road
  7. Homo Erected
  8. Shit Paintress
  9. Bukakke Bitchbombers
  10. Perineum Battlefield
  11. Blow Job Time Pt.2
  12. Cummageddon Final Cuntdown

Diskografie

Vaseline (2011)
Shibari Kata And Other Practices (2005)
Menses Exorcism (2003)
Cunt Hackers (2001)
Curbed (2000)
Die Verwandlung (1997)