EXHUMED / INGROWING - Something Sickened This Way Comes / To Clone And To Enforce

EXHUMED / INGROWING - Something Sickened This Way Comes / To Clone And To Enforce

EXHUMED / INGROWING - Something Sickened This Way Comes / To Clone And To Enforce

EXHUMED / INGROWING - Something Sickened This Way Comes / To Clone And To Enforce

Další lahůdkovou brutalitu svým věrným servíruje Čurby a jeho Obscene Productions a tentokráte doslova na zlatém podnose. Kooperace dvou ve svých hudebních teritoriích veličin snad ani nemohla dopadnout špatně. Když k tomu připočteme výtečný obal z dílny mr. Chymuse, roztomilou miniaturní velikost disku a vůbec celkové špičkové provedení, tak tady máme neoddiskutovatelnou sběratelskou povinnost, u které nejde ani tak přímo o její hudební náplň, jako spíše o fakt, že vůbec vznikla a kdo se na její realizaci hudebně podílel.

No ale zas tak jednoduché si to rozhodně dělat nechci. Koneckonců každý disk dříve či později zavítá do přehrávače a pak přichází lámání chleba v podobě hodnocení kvalit té či oné nahrávky. V případě obou zúčastněných kapel se jakékoliv popisování jejich hudební orientace rovná nošení dříví do lesa. Jistě každý, kdo se v brutálnější metalových odnožích alespoň trošku orientuje, jistě uzná, že jak američtí řezníci EXHUMED, tak česká grindová bruska INGROWING patří k zavedeným a agilním kapelám, které se mezi fanoušky těší veliké přízni.

EXHUMED - Something Sickened This Way ComesEXHUMED přispěli třemi skladbami, z čehož dvě pocházejí z vlastní dílně a tu zbylou tvoří cover britských grindcore průkopníků NAPALM DEATH. Pokud jste v očekávání typického gore deathu přesně ve stylu této čtveřice, tak máte naprostou pravdu. EXHUMED nepatří zrovna k těm, kteří by si potrpěli na převratné stylové kotrmelce. Mají rádi to svoje pohodlí v lůně chorobných riffů a zvrácených kytarových sól. Příznivci podobných chuťovek nebudou zklamaní. Snad jen tak krátká stopáž přesahující pět minut je dost málo na to, aby se motorová pila po nastartovaní stihla zahřát na tu správnou provozní teplotu.

www.exhumed.us

INGROWING - To Clone And To ForceTřískladbový příspěvek českobudějovických grinderů INGROWING můžeme brát jako poslední ostrý test před vydáním očekávané dlouhohrající desky „Cloned And Enforced“. Dá se říct, že tahle nahrávka je jejím předvojem, protože alespoň artwork obalu se s avizovaným albem nese na podobné kyberneticky ideologické vlně. Rovněž i jihočeši nabízejí dvě vlastní skladby a cover. Ten pochází z dílny švédské legendy REGURGITATE. I od INGROWING místo výraznějších hudebních změn lze očekávat hlavně v dobrém slova smyslu poctivě provedenou grindovou jízdu navíc s po léta budovaným vlastním rukopisem. Typické Vlakinovo střídání growlingu a ječáku si prostě jen tak nespletete a to samé se dá říct i o hudebním doprovodu. Prostě klasická „rubanice“ přesně dle těch nejlepších budějovických receptur.

Jak již bylo řečeno v úvodu, velice sympatickou záležitostí jest toto splitko. Navíc obě nahrávky disponují solidní zvukem, což ruku v ruce s jejich kvalitou a zdařilým grafickým provedením dělá velice lákavé zboží. Protentokráte si číselné hodnocení odpustím, protože mi beztak příjde úplně zbytečné.

 12

Dalas

Verdikt

Graficky velice vzhledně vyvedené splitko dvou zavedených death/grindových veličin. Určitě hodnotný sběratelský artikl.

Hodnocení

Autor
-
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 13:07

www.obscene.cz

Skladby

  1. EXHUMED:
  2. Something Sickened This Way Comes
  3. Consumer Or Consumed
  4. Life?
  5. INGROWING:
  6. Biomechanized
  7. Dance Of Submission
  8. Total Dismemberment Of A Female Corpse