INGROWING - Cloned & Enforced

INGROWING - Cloned & Enforced

INGROWING - Cloned & Enforced

INGROWING - Cloned & Enforced

Tak už je tady máme znovu a ani tentokráte nás nečeká žádná komorní siesta. U kapel jakou jsou jihočeští INGROWING si můžete být stoprocentně jisti, že své věrné příznivce nezklamou žádným zbytečným hudebním experimentem či odbočkou. V tomto případě by to byla veliká škoda, protože Vlakin a spol. mají grindcore prostě v krvi, což nám s každým svým albem spolehlivě dokazují. Výjimkou samozřejmě není ani novinka pojmenovaná „Cloned & Enforced“, které předcházela menší ochutnávka v podobě splitka s americkými EXHUMED.

INGROWINGBylo by však velmi pošetilé se domnívat, že INGROWING při vší své ortodoxnosti nejsou schopni svůj styl nijak obohatit. Každá jejich deska byla jiná a to samé platí i o tomto albu, na kterém kapela jakoby ještě více tlačila na pilu, než tomu bylo v minulosti. „Cloned & Enforced“ je totiž hned od začátku naprosto zběsilou a extrémní hudební jízdou. Patnáctka fláků se vyznačuje vysokorychlostním tempem a krátkou stopáží. Nekompromisním přístupem se INGROWING sice prezentovali vždycky, ale zdá se, že čím jsou starší, tím jsou správně naštvanější a energičtější. A to je jen dobře! Do své muziky navíc velice šikovně a decentně absorbují i hardcoreové a punkové vlivy, které sice nejsou až tak slyšitelné, ale jednotlivé skladby dokáží příjemně oživit či ještě více nakopnout. Předěly mezi některými z nich navíc dokreslují různé samply, které jim dodávají svěží hi-tech nádech. Celek pak navíc hermeticky uzavírá výborná produkce, kterou má na svědomí samotná kapela. Budějovické LOCO studio je v tomto směru již naprostou jistotou.

Aby Vlakin v tom svém řvaní a huhlání nebyl úplně sám, pozvali si INGROWING do studia i další spolutrýznitele, kteří rovněž přispěli svými hlasivkami. Ve třetí skladbě je ke slyšení řev Vopiho z HC bandy BETTER WAY a další dvě pecky svým ječákem zpestřil Chymus z ISACAARUM, jenž je zároveň i tradičním autorem opět povedeného obalu alba a jeho vnitřku. Zkrátka i po stránce grafické si můžete být jisti, že v podobě nové desky INGROWING dostáváte do rukou precizně zhotovený produkt.

Pátý úder této čtveřice snese opět ty nejpřísnější měřítka a dokazuje příslušnost jihočechů k současné grindové špičce. Maximální energie, zdrcující tempa, zajímavé nápady a zručná instrumentalita = INGROWING 2006. V případě této kapely prostě dále není co řešit!

 6

Dalas

Verdikt

On snad někdo tvrdil, že se nemůžete hudebně vyvíjet, když hrajete čistokrevný grind?

Hodnocení

Autor
8,5 / 10
Redakce
-
Čtenáři
7,4 / 10

Další informace

Stopáž: 28:48

Produkce: INGROWING
Studio: LOCO Studio

ingrowing.wz.cz

Sestava

Skladby

  1. Life Stealth
  2. Nanopunctures
  3. New Flesh To Cultivate
  4. Shapeshifting / Unidentification
  5. Ground Subzero
  6. Kill The Original
  7. Tragic: The Gathering
  8. Blind Light
  9. Fight Might Be Right
  10. Revolting Waste - Fuck The Hoax
  11. CyClone
  12. Ionized Fluid Being
  13. Mind Drillers
  14. Enforce the Clones (Kill the Copy)
  15. Deletion / A Cyclic End

Diskografie

Ætherpartus (EP) (2009)
Cloned & Enforced (2006)
To Clone And To Enforce (split s EXHUMED) (2006)
Sunrape (2003)
Suicide Binary Reflections (2001)
Ingrowing/Impetigo (split) (1999)
Cyberspace (1998)
Perverted Look At The World (1996)