RUNNING WILD - Branded And Exiled

RUNNING WILD - Branded And Exiled

RUNNING WILD - Branded And Exiled

RUNNING WILD - Branded And Exiled

Následovník debutu se objevuje zhruba po roce, a R.W.znovu nešlápli vedle, když na obal umístili sálající výheň a v ní rozžhavené a jakoby ke značkování připravené logo skupiny. Zejména ona pomyslná příprava na značkování mi přijde více než symbolická, uvědomíme-li si, která že deska následovala po „Branded and Exiled“. To ovšem neznamená, že bych nějak snižoval kvality ´dvojky´, to v žádném případě – ba dokonce naopak, na desce nelze znovu nalézt jediné slabší místo, a to i přesto, že kapela se zde nalézá v jakémsi určitém stádiu vývoje.

Tatam je totiž hrubá syrovost a vznětlivost z prvotiny, projev začíná být malounko uhlazenější a do popředí se tu více a tu méně začínají dostávat dva hlavní znaky runningwildovské či potažmo speed metalové tvorby – silná melodika (kupř. taková „Mordor“ nebo „Chains And Leather“) a uhánějící dvojkopákové tempo („Fight the Oppression“). A ačkoliv pozdější kritikou je album považováno za poněkud slabší (jeho přehlížení ze strany skupiny naznačuje i nejmenší počet zastoupených skladeb ze všech dosavadních alb na živém albu z roku 1988), já v tomto bezchybném přemostění slavné minulosti a ještě slavnější budoucnosti skupiny i s odstupem času stále vidím vynikající dlouhohrající kolekci, z níž některé skladby mohly být klidně umístěny i na již jednou zmíněném následujícím album. Zajímavostí je určitě skladba „Evil Spirit“, autorsky kompletně patřící basistovi Stephanovi, neboť muzikantům okolo nevyčerpatelné studnice nápadů Rolfa Kasparka se téhle cti, tedy být podepsán pod skladbou, kterou hrají R.W., nikdy moc nedostávalo. Samotné album pak bylo celé nahráno v původní sestavě, nicméně nedlouho po jeho vydání, se startujícím koncertním turné, nahradil na postu kytaristy Preachera jistý Majk Moti, bývalý to hamburský policista.

 6

Louis

Hodnocení

Autor
8 / 10
Redakce
-
Čtenáři
8,1 / 10

Další informace

Stopáž: 35:51

Produkce: Running Wild a Horst Müller
Studio: Casablanca Studio/Berlin

www.running-wild.de

Diskografie

Rapid Foray (2016)
Resilient (2013)
Shadowmaker (2012)
The Final Jolly Roger (DVD/2CD) (2011)
Rogues En Vogue (2005)
20 Years In History (2003)
Live (2002)
The Brotherhood (2002)
Victory (1999)
The Rivalry (1998)
Masquerade (1995)
Black Hand Inn (1994)
The Privateer (singl) (1994)
Lead Or Gold (singl) (1992)
Pile Of Skulls (1992)
The First Years Of Piracy (The Best of) (1991)
Blazon Stone (1991)
Little Big Horn (singl) (1991)
Wild Animal (EP) (1990)
Bad To The Bone (singl) (1989)
Death Or Glory (1989)
Port Royal (1988)
Ready For Boarding (live) (1988)
Under Jolly Roger (1987)
Branded And Exiled (1985)
Victim Of States Power (singl) (1984)
Gates To Purgatory (1984)
Death Metal (sampler) (1984)
Heavy Metal Like A Hammerblow (demo) (1984)