SPLITTER - En Sorglig Historia

SPLITTER - En Sorglig Historia

SPLITTER - En Sorglig Historia

SPLITTER - En Sorglig Historia

Další úspěšný zahraniční úlovek ve své síti si můžou připsat v Obscene Productions. Tentokráte se lovilo ve švédských vodách a dravec jménem SPLITTER nepatří věru k žádným podmírákům. Úderné grindové komando má na svém kontě již jedno demo a mini CD a tenhle kousek je jeho regulérním debutem.

SPLITTERPřestože první demo, které je zároveň i bonusovým materiálem tohoto disku, je staré kolem dvou let, tahle bruska působí velice vyzrálým dojmem. Tato pětice to taky takříkajíc nijak moc neřeší a hrne do nás skutečně zničující dávku zdivočelého grindu přesně tak, jak jsme na to zvyklí od jejich krajanů. Jestliže jsem se zde nedávno rozplýval nad kvalitami nového alba rovněž švédských GADGET, tak zde musím svá slova jen zopakovat. Ano, i SPLITTER přicházejí s kolekcí naprosto zničujících a energií nabitých skladeb, které milovníky těchto hudebních šíleností rozhodně nenechají v klidu. Opět zde máme chasníky vyžívající se v rychlých a ještě rychlejších tempech, nepříčetně znějícím a lehce zkresleném vokálu, přičemž neopomenou naservírovat nejeden zajímavý a v kontextu jednotlivých kompozic i vtipný riff. Zkrátka a jasně, SPLITTER jsou už i přes zdánlivou nezkušenost hotovou kapelou, čili cesta do grindové špičky je zcela otevřená. Jejich debut je navíc opatřen vskutku výtečným zvukem, který vzešel z útrob proslaveného Friedman studia ve švédském Göteborgu.

O tom, jakým kvalitativním posunem dokázali SPLITTER během dvou let projít svědčí přiložený bonus v podobě prvního dema „Stundens chockerande intryck “, které bych si však ani přes uvedené netroufal nazvat nekvalitním, byť jeho zvuková stránka nepatří k nejpovedenějším. „En Sorglig Historia“ je jen dalším důkazem toho, že švédská grindová scéna je snad nevyčerpatelná. O tom nás skupina hodlá přesvědčit i na letošním Obscene Extreme.

 1

Dalas

Verdikt

Švédsko. Grindcore. Je potřeba dodávat víc?

Hodnocení

Autor
8 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 27:10

Produkce: Fredrik Nordström, Patrik Jerksten & SPLITTER
Studio: Fredman Studio, Gothenburg

www.splitter.se

Sestava

Skladby

  1. Krossad
  2. Nersparkad (Igen)
  3. Haveri
  4. Status
  5. Välfärd/Likfärd
  6. Tidsinställd Kollaps
  7. Situation Stockholm. Kapitel 2
  8. Stackars Generation
  9. Landets Blinda Undergĺng
  10. Tack Och Adjö
  11. En Plats För Alla
  12. + "Stundens Chockerande Intryck" (demo)

Diskografie

Avskräckande Exemplar (2007)
En Sorglig Historia (2006)
Vardagsĺngest (MCD) (2005)
Stundens Chockerande Intryck (demo) (2004)