WASTEFORM - Crushing The Reviled

WASTEFORM - Crushing The Reviled

WASTEFORM - Crushing The Reviled

WASTEFORM - Crushing The Reviled

Američtí WASTEFORM zdá se v naší zemičce napevno zapustili svoje pevné kořínky. Už poměrně četné koncertování po českých pódiích mnohé naznačovalo a definitivním stvrzením tohoto interkontinentálního partnerství je jejich nové album, které vyšlo pod hlavičkou Nice To Eat You records.

WASTEFORMTo, že jsou WASTEFORM hlavně koncertní kapelou, nezmění ani aktuální album, ale bylo by příliš ukvapené se spokojit s konstatováním, že nestojí za poslech, protože tomu tak samozřejmě není. Znalce tvorby těchto Amíků asi příliš nepřekvapí, že ke slyšení je dávka brutálního death metalu z new yorkské školy, ne nepodobná například takovým SKINLESS. Čili slangově řečeno – houpačky jak víno. WASTEFORM ze svého nasazení neslevují ani ve studiu, což neznamená nic jiného, než že si v jejich podání užijeme několik desítek minut řízného a v mnoha momentech i skočného death metalu. Vzhled vokalisty Grega jako by symbolicky charakterizoval hudbu tvořenou touto kapelou. Je těžkotonážní a nekompromisní. WASTEFORM, ač jak již bylo řečeno, velice dobře etablovaní na české scéně, nehodlají nijak popírat svůj původ, a tak se plně oddávají produkci čistokrevné zámořské brutality, která nezapře hitové a hlavně koncertní ambice. V tomto snažení jsou WASTEFORM velmi úspěšní a takříkajíc vědí, jak docílit té správné atmosféry i ve vašem pokoji. Devítka nových skladeb při vzpomínkách na letní festivaly dokáže být velice dobrým společníkem.

„Bonus“ alba pak obstaralo dalších pět skladeb, které jsou staršího data, z nichž některé mají ještě přívlastek „demo“. Myslím, že i bez tohoto vysvětlení by se z kvality jejich ozvučení dalo něco podobného lehce vydedukovat. Tento přídavek lze chápat snad jako demonstraci hudebního vývoje kapely, než jako plnohodnotnou součást alba, která jeho stopáž natahuje na hranici jedné hodiny. Své hodnocení proto omezím pouze na prvních devět válů.

 4

Dalas

Verdikt

Americký houpačkový death metal ve velice slušném provedení.

Hodnocení

Autor
7 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 58:04

Produkce: WASTEFORM
Studio: S.O.S. Studios (skladby 1 - 9), Hellbound Studios (skladby 10 - 14)

www.wasteform.net

Sestava

Skladby

  1. Cycles Of Tyranny
  2. Overbearing Filth
  3. Permanence
  4. Crushing The Reviled
  5. Hollow Silence
  6. Puncture Festival
  7. Vanquished
  8. Human Thought / Into The Unlight
  9. Fictional Discipline
  10. Twat Squash (demo)
  11. A Bitter End (demo)
  12. L.S.S.
  13. Dead Of Winter Cold
  14. Dementia

Diskografie

Crushing The Reviled (2006)