WALLS OF JERICHO - With Devils Amongst Us All

WALLS OF JERICHO - With Devils Amongst Us All

WALLS OF JERICHO - With Devils Amongst Us All

WALLS OF JERICHO - With Devils Amongst Us All

WALLS OF JERICHO už nejaký rok bez väčších problémov okupujú vrchné priečky prvej ligy moderného hardcoru spolu so súputníkmi ako HATEBREED, TERROR, MOST PRECIOUS BLOOD, THROWDOWN, alebo nezlomnými veteránmi typu SICK OF IT ALL, MADBALL či AGNOSTIC FRONT. Novinka „With Devils Amongst Us All“ môže pre partičku okolo neprehliadnuteľnej dievčiny Candace Kucsulain znamenať vstupenku za hranice HC scény, dokonca aj do povedomia priaznivcov tvrdej muziky, ktorým nič nehovoria pojmy ako new metal, metalcore, NWOAHM. Šanca je veľká, provokatívne hlášky v štýle „Kto do riti vlastne sú ARCH ENEMY?“ sú až príliš frekventované.

Budem parafrázovať môjho vzácneho kolegu Straya, Candace Kucsulain je naozaj výrazná! Netuším, či je za zmenu svojho vzhľadu zodpovedná ona sama, alebo si na pomoc prizvala nejakého „stajlistu“, výsledok je však v jej prípade ohromujúci – drsná HC žienka, ktorá zo seba na pódiu vydáva naozaj všetko a nemá problém ani so zlomeným nosom a krvavou tvárou, je proste sexi. V pomyselnom súboji s Angelou Gossow tak neťahá za kratší koniec povrazu ani na poli speváckych výkonov, ani po stránke výzoru. Aj tento, pre niekoho možno povrchný a zbytočný, postreh je súčasťou celej tej mozaiky, ktorej výslednou podobou je vyššie spomínaný posun WALLS OF JERICHO do povedomia širšej metalovej WALLS OF JERICHOverejnosti. Candace reve do mikrofónu ako dračica odtrhnutá zo storočných reťazí, jej vokálny prejav je hlavným poznávacím znamením WALLS OF JERICHO. O ďalšie zložky celkového výrazu kapely sa šikovne postarali najmä výborní gitaristi Chris Rawson a Mike Hasty, ktorí si to hobľujú utešeným thrash metalovým spôsobom. V kombinácii s pulzujúcou HC rytmikou tak dostávame v konečnom dôsledku obraz výnimočnej modernej kapely s vlastným štýlom, vlastnou identitou. Čo je ešte dôležitejšie, nechýbajú hity. Na doske „With Devils Amongst Us All“ ich nájdete hneď niekoľko – popri úvodnej šlehe rovno doprostred čela „A Trigger Full Of Promises“ je to najmä neskutočne chytľavá „The Haunted“ s melodickým refrénom v štýle nie nepodobnom AGNOSTIC FRONT. Šokujúco vyznie balada(!) „No Saving Me“, v ktorej Candace spieva ako staršia, skúsenejšia sestra Amy Lee – celá skladba je ako vystrihnutá z tvorby EVANESCENCE. O kúskoch ako „Welcome Home“, „I Know Hollywood And You Ain´t It“ či „With Devils Amongst Us All“ ani nehovorím – už teraz sú to zaručené koncertné trháky, pri ktorých sa budú v kotloch pod pódiami po celom svete všetci čerti ženiť.

WALLS OF JERICHO sa objavia v Európe v zostave snov so SICK OF IT ALL, MADBALL, TERROR a COMEBACK KID. Mám pocit, že vo viedenskej Arene zažijem 5. decembra jeden z najsilnejších koncertných večerov tohto roka.

 9

Rudi

Verdikt

Ak by Angela Gossow a Michael Amott strávili pár rokov hľadaním inšpirácie na uliciach amerických veľkomiest, ich ARCH ENEMY by s najväčšou pravdepodobnosťou zneli práve takto.

Hodnocení

Autor
8 / 10
Redakce
-
Čtenáři
8,3 / 10

Další informace

Stopáž: 34:50

Produkce: Ben Shiegel

www.wallsofjericho.tv

Sestava

Skladby

  1. A Trigger Full Of Promises
  2. I Know Hollywood And You Ain´t It
  3. And Hope To Die
  4. Plastic
  5. Try.Fail.Repeat
  6. The Haunted
  7. And The Dead Walk Again
  8. Another Day, Another Idiot
  9. No Saving Me
  10. Welcome Home
  11. With Devils Amongst Us All

Diskografie

With Devils Amongst Us All (2006)
All Hail The Dead (2004)
The Bound Feed The Gagged (2000)
A Day And A Thousand Years (MCD) (1999)