SWORN ENEMY - Maniacal

SWORN ENEMY - Maniacal

SWORN ENEMY - Maniacal

SWORN ENEMY - Maniacal

Máte radi metalcore? Tak si dajme malý test. Napíšte si na papier mená piatich kapiel, ktorých muzika má podľa vás najväčšie gule, drajv, grúv, najlepšie sa pri nej mošuje, poguje, stejdždajvuje (nedávno ma v novinách pobavilo slovíčko "pank", tak sa nečudujte, čo si to tu skúšam, pozn. autora). Máte? Tak ich všetkých päť hneď aj vyškrnite. A napíšte si jedno jediné - SWORN ENEMY.

SWORN ENEMYChlapci z New Yorku chytili thrash pevne za pačesy a vymáchali mu hubu v špine a prachu ulice. Fantastickým, šokujúcim, no zároveň absolútne nenúteným spôsobom dokážu SWORN ENEMY skombinovať všetko to, čo máte radi na lídroch starej HC školy (SICK OF IT ALL, MADBALL), thrashmetalových bardoch (EXODUS, ANTHRAX, TESTAMENT), dodať tomu vlastný názor, vlastný ksicht a charizmu tak, aby v konečnom dôsledku zaujali aj súčasnú omladinu, holdujúcu spolkom typu HATEBREED alebo AS I LAY DYING. Kvalitné hácéčko podoprené tučnými metalovými riffmi a vyzdobené vkusnými gitarovými sóličkami a vyhrávkami, pretavené do neodolateľných koncertných hitoviek ako "Time To Rage", "Weather The Storm" (boha jeho, to bude ale riadny circle pit pri tejto petelici), "Destroyer" alebo "Talk Is Cheap", za ktorú by sa určite nehanbili ani slovutní AGNOSTIC FRONT, po boku ktorých v týchto dňoch SWORN ENEMY brázdia Európu. Čerešničkou na torte je napokon spevák s menom, ktoré evokuje skôr pokojné, zhulené reggae rytmy v zaprdenom jamajskom bare a nie každodenný tvrdý telocvik na pódiách po celom svete. Sal LoCoco a jeho fantastické vrieskanie, v refrénoch kvalitne znásobené do revu pouličných bitkárov, je presne to, čo vás definitívne zlomí na stranu výnimočných SWORN ENEMY.

Ak svoju prácu robíte naozaj dobre, začnú sa okolo vás pohybovať zaujímaví ľudia. V prípade SWORN ENEMY to bol ešte v samotných počiatkoch Jamey Jasta, líder HATEBREED, moderátor metalovej show na MTV a majiteľ vydavateľstva, ktoré kapelu nakoplo správnym smerom. V súčasnosti sú to najmä Tim Lambesis (AS I LAY DYING) a Joey Z (LIFE OF AGONY). Prvý menovaný je manažérom kapely a spolu s druhým menovaným nový album produkoval. Nuž, a aby sme sa dostali ku koreňu všetkých tých chválospevov na neuveriteľný groove a drive, vedzte, že dosku "Maniacal" si s plezírom sebe vlastným nabubnoval pán Jordan Mancino z AS I LAY DYING. Famózna prácička!

 98

Rudi

Verdikt

Chlapci z New Yorku chytili thrash pevne za pačesy a vymáchali mu hubu v špine a prachu ulice.

Hodnocení

Autor
8 / 10
Redakce
-
Čtenáři
7,7 / 10

Další informace

Stopáž: 34:17

Produkce: Tim Lambesis & Joey Z

www.swornenemynyc.com

Sestava

Skladby

  1. Ignorance
  2. Time To Rage
  3. A Place Of Solace
  4. Weather The Storm
  5. Destroyer
  6. The American Way
  7. Fear For Failure
  8. No End To This Nightmare
  9. Talk Is Cheap
  10. Said And Done

Diskografie

Maniacal (2007)
The Beginning Of The End (2006)
As Real As It Gets (2003)
Negative Outlook (EP) (2001)