INVERACITY - Extermination Of Millions

INVERACITY - Extermination Of Millions

INVERACITY - Extermination Of Millions

INVERACITY - Extermination Of Millions

Řecká sestava INVERACITY vstoupila za poslední dobu do širšího povědomí tuzemských příznivců USBDM hned dvakrát. Prvním varováním byl jejich přestup do prestižní stáje Unique Leader Records, tím druhým pak participace na letošním festivalovém klání pod zdmi Josefovské pevnosti. Dost důvodů na to, abychom se detailněji podívali na jejich zatím poslední full-length záznam se sympatickým titulem „Extermination Of Millions“. Pravda, štítek s letopočtem 2007 sice deklaruje mírnou neaktuálnost, nicméně i přesto jsem si jist, že ani decentně opožděný rozbor smysl nepostrádá, zejména pak pokud ctíte konzervativní žánrové hodnoty.

INVERACITY

Vůbec nepochybuji, že v uších mnoha poslouchačů budou INVERACITY jednou z mnoha zcela zaměnitelných USBDM kapel. Pravda, Řekové originalitou zrovna nehýří, občas nakouknou přes rameno do notiček mistrům ze SUFFOCATION (nutno ale podotknout, že již ne tak často jako na debutu) a od ranných DEEDS OF FLESH opíšou rovnou celou partituru. Bez problémů se dá mluvit i o inspiraci holandskou scénou, zejména pak SEVERE TORTURE by o tom mohli vyprávět celé příběhy. I když scénou... mnohem výstižnějším popisem se mi jeví „US pobočka“, neb výraz „scéna“ přeci jen disponuje jistým nádechem specifičnosti, který bych v kontextu známějších kapel ze Země tulipánů přiřknul asi jen blastmasterům z DISAVOWED. „Extermination Of Millions“ ve svých drážkách ukrývá výhradně tradiční stylové receptury, výlety ke složitějším tech/death metalovým vzorcům tentokrát nečekejte, neb rytmika je po většinu hrací doby pěkně zarovnaná a ani kytaristé se v krkolomném tanci na pražcích zrovna nepředhánějí. Ovšem to co INVERACITY postrádají na technické vybavenosti (tuto poznámečku prosím nebrat jako výtku) bohatě kompenzují energickým projevem s dostatkem pro USBDM tolik potřebné obhroublosti.

Jak už jsem naznačil výše, hlavním problémem kapely je (zatím) absence vlastní tváře. Snaživá čtveřice se sice presentuje velmi slušně zvládnutou řemeslnou prací, leč bohužel bez jakékoli přidané hodnoty. Jinými slovy, při poslechu „Extermination Of Millions“ si jen těžko budete říkat, že tohle musí být INVERACITY a určitě ne někdo jiný. Sám jsem zvědav na další desku, pokud se Řekové více odpoutají od svazujících inspiračních zdrojů a přidají alespoň ždibec osobitosti, mohlo by to dopadnout o poznání lépe. Všichni dobře víme, že i pod bájným Olympem to tak chodit může, stačí si vzpomenout na diktát „When Landscapes Bled Backwards“ z dílny SICKENING HORROR, jednoho z největších objevů za poslední dobu, co se death metalu týče. Pro dnešek tedy máme tu čest se standardním USBDM záznamem, skalní žánroví příznivci budou zářit spokojeností, ti vybíravější dají šest a půl bodu a své aktuální pohledy budou upírat ke trochu jiným albům než je „Extermination Of Millions“.

INVERACITY (logo)

 3

Reaper

Verdikt

Řemeslně slušně zvládnutý USBDM vzorec, leč bohužel bez jakékoli přidané hodnoty.

Hodnocení

Autor
6,5 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 31:23

www.myspace.com/inveracity

Sestava

Skladby

  1. Exposing The Semihumans
  2. Visions Of Coming Apocalypse
  3. Extermination Of Millions
  4. Forced Prostitution
  5. Shrouded In Solitary
  6. Vicious Pretension
  7. Behind The Walls Of Derangement
  8. Slavery
  9. Era Of Submission
  10. Raped
  11. Before The Uncreation

Diskografie

Extermination Of Millions (2007)
Rehearsal Promo (demo) (2005)
Circle Of Perversion (2003)
Deceased, Abandoned, Disgraced (split s INSISION) (2001)
Defeated Human Raped (demo) (2000)