THE RED CHORD - Prey For Eyes

THE RED CHORD - Prey For Eyes

THE RED CHORD - Prey For Eyes

THE RED CHORD - Prey For Eyes

Bostonská mlátička, která mi na loňském „Hell On Earth Tour“ uštědřila řádnou ťafku přímo mezi oči - to jsou obhroublí řezníci THE RED CHORD. Jejich vysokooktanová směs death metalu, brutálního hardcoru a grindu, protkaná velmi precizní prací kytaristy Mika McKenzieho, je nejenom živě velmi funkční a energickou masáží, ale překvapivě výtečně funguje i ve sluchátkách popřípadě v reproduktorech. McKenzie má výjimečně vyvinutý cit jak pro živelné drtivé aranže, vděčné pro koncertní prezentaci, tak pro progresivní vyhrávky, které celek povyšují na něco víc, než je jen dobře řemeslně opracované a brutálně metalově našláplé hácéčko. Titulní skladba z celého alba „Prey For Eyes“ startuje bustrovaně krutou rubanicí, přechází v moshovací punkcorovou jízdu, aby zvrátila technicky brilantně podané breakování do hardcorové vyřvávačky, kterou bude hulákat celý klub. V polovině se vše zklidní a otevírá do ryze instrumentálních, epičtějších ploch - a to je právě to, co dělá z THE RED CHORD živě dynamickou a nakažlivou sebranku, kterou nemůžou pohrdnout ani příznivci technicky zaměřeného extrémního kovu, popřípadě kovojádra. Když už jsem naťukl jednotlivé členy, nezanedbatelný je Guy Kozowyk – hranatý pořízek u mikrofonu, který vládne velmi sytým nekompromisním hrdlem, hrubým jak rezavá rašple. Celý skvěle promazaný stroj pohání rytmika, která stojí mohutně rozkročená mezi technickou brilancí a koncertní funkčností.

THE RED CHORD

Právě poslední část písně „Prey For Eyes“ ozařuje druhou tvář alba, kterou tvoří epičtější a techničtější aranže. Devítka „It Came From Over There“ je toho typickým a velmi příjemným příkladem. Zmíněná skladba svojí ryze instrumentální vizáží parádně provzdušňuje album, a to aniž by mu nějak vehementně ubírala na tvrdosti a razanci. Dá se říci, že „Prey For Eyes“ jde dál po cestě, kterou nastolila předchozí albovka „Clients“, a pokud směr zůstane zachován, tak již teď s chutí očekávám další porci výživných kovových hrotů v obrněném parostroji, který bude po tomto albu následovat. Pro milovníky technicky vyšperkovaných kříženců extrémního metalu a hardcoru jsou THE RED CHORD jednoznačnou volbou.

 Přidejte svůj názor

RIP
RIP

Verdikt

Technická bóra nesoucí s sebou (jak jinak) technický death metal, brutální hardcore, špetku progrese i výtečně uhánějící grindcore.

Hodnocení

Autor
8 / 10
Redakce
-
Čtenáři
8,2 / 10

Další informace

Stopáž: 45:00

Produkce: The Red Chord; Eric Rachel

www.theredchord.com

Sestava

Skladby

  1. Film Critiques And Militia Men
  2. Dread Prevailed
  3. It Runs In The Family
  4. Send The Death Storm
  5. Pray For Eyes
  6. Responsibles
  7. Midas Touch
  8. Tread On The Necks Of Kings
  9. It Came From Over There
  10. Intelligence Has Been Compromised
  11. Open Eyes Beast Attack
  12. Birdbath
  13. Bone Needle
  14. Seminar

Diskografie

Fed Through The Teeth Machine (2009)
Prey For Eyes (2007)
Clients (2005)
Fused Together In Revolving Doors (2002)