OBSCENE EXTREME 2002 - preview

OBSCENE EXTREME 2002 - preview

Blíží se nám léto a s ním je spojeno i pořádání několika letních festivalů na našem území. MetalMania nechce tuto skutečnost ignorovat a proto jsme se rozhodli, že se vám, fanouškům metalové muziky, pokusíme poskytnout co nejvíce informací o letních festivalech a zároveň vás tím pádem i pozvat na návštěvu těchto svátků metalové muziky. Proto vám několik takových festivalů představíme, včetně všech důležitých informací, které by vám neměly uniknout. Zároveň se pokusíme vyzpovídat jejich pořadatele, aby nám poodhalili další detaily ze zákulisí a organizace.
Začneme hned pěkně zostra! Trutnovský Obscene Extreme fest patří svým hudebním zaměřením mezi nejextrémnější akce v Evropě (není-li přímo nejextrémnější) a za svou doubu si získal již mnoho příznivců. Letošní ročník proběhne opět na tradičním místě v trutnovském areálu „Na bojišti“ ve dnech 11. – 13. července 2002 a zůčastní se jej kolem 50-ti kapel převážně death/grind zaměření. Mezi jeho hlavní taháky patří například holandští Sinister anebo znovuobživlí rakušáci Pungent Stench.
Za sebe mohu říct, že místo konání je jedno z nejlepších u nás. Trutnovský areál poskytuje dostatečnou infrastukturu pro podobné akce řekněme masového charakteru. Problémem je pouze nepřítomnost sprch, ale to by mělo být letos taktéž vyřešeno, o čemž vám řekne pořadatel Čurby …
Co se týče dalších informací, vše podstatné najdete uvedené níže. Nyní už nechávám promluvit duchovního otce Obscene festu – Čurbyho z Obscene productions …

Ahoj Čurby! Přípravy na letošní ročník Obscene Extreme festu pomalu vrcholí. Za dobu své existence si tento fesťák získal statut kultu a dá se říct, že svým zaměřením nemá v přilehlé Evropě obdoby. O kolikátý ročník Obscenu se jedná a jak jsi Ty sám spokojen s jeho dosavadními ročníky?
Zdar brachu!!! Díky za slova uznání, ale máš samozřejmě pravdu tento festival je prostě nejextrémnější v Evropě a proto ani nemůže mít konkurenci ha,ha,ha...kdo další by chtěl organizovat takové orgie hluku??? Ale vážně, jsem rád, že fanoušci podporují právě náš festival a za to jim patří obrovský dík, vždyť oni jsou sponzory této akce a bez nich bychom nemohli dělat nic...a něco informací - OEF 2002 je již čtvrtý ročník a zatím vždy přišlo více lidí, snažíme se zvát "větší" kapely, vylepšujeme zvuk, zázemí pro fanoušky takže vše běží k mé plné spokojenosti...

Nebudu se Tě ptát, co Tě nejvíce potěšilo a zklamalo, odpověď na tyto otázky najde každý na stránkách Tvého labelu. Určitě je však stále co zlepšovat, případně napravovat, proto by mě zajímalo s jakými organizačními vylepšeními letos vyrukuješ na návštěvníky Obscenu?
Ha,ha,ha...myslíš, že máme co zlepšovat? Já jsem relativně spokojen, jediná věc, kterou nemohu ovlivnit je počasí, ale snad se ten jeden víkend v roce dá přežít nebo ne? A vylepšení? Znáš to více toalet, precizní jizdní řád - tedy program festivalu a vzhledem k tomu, že stále není možnost u nás sehnat a zajistit sprchy pro fanoušky měla by fungovat kyvadlová doprava na koupaliště DOLCE, další specialitky jsou zahajovací show ve čtvrtek kdy pódium bude patřit dvojici KoNě a pofrčí tady populární HARD MUSIC LIVE , tak i pro ty nejdrsnější fanoušky, kteří ještě nebudou mít dost závěrečná show , která proběhně v Pardubickém klubu Žlutý Pes za účasti ROTTEN SOUND atd. v nědeli 14.7., dál pevně věřím, že tento rok konečně uvidíme FLYING MAN SHOW od mistrů z body art studia PIRANHA, ty by při jejich vystoupení měli doplnit borci z kapely M.A.C. OF MAD takže předpokládám, že půjde o řádně silný zážitek!!!

Ale pojďme k muzice a hudební náplni fesťáku. Hlavní taháky jsou jasné – Sinister, Agathocles, Pungent Stench anebo již tradičně finští Rotten Sound. O kvalitě těchto spolků nemůže být pochyb a myslím, že každý, kdo pojede na Obscene je s jejich tvorbou alespoň částečně obeznámen. Spíš by mě zajímalo, které z těch méně zavedených jmen, jenž se mají na akci objevit, by jsi nám doporučil?
Jasně, já jsem jen rád, že lidi sice přijdou na hlavní kapely, ale pečlivě studují a užívají si celý program a tak třeba minulý rok sklidili ovace kapely jako například INHUME z Holandska nebo naši AHUMADO GRANUJO, ale ok pojďme k tomuto ročníku...samozřejmě vás všechny chci vidět pořádně klepat palicema při show všech hvězd festu ale pozor si dejte i na francouzské drtiče GRONIBARD, osvědčené oplzlíky CBT, anglickou brutální partu GOREROTTED, zástupce španělské gore školy GRUESOME RELISH STUFF, velice intenzivní budou i holandští COLLISION či němečtí CYNESS, ale takhle bych mohl pokračovat do nekonečna, kvalitních kapel bude hrát na OEF jako vždy dost a dost!!!

Koukám, že letos nepřijedou stálice Cripple Bastards. Jakto?
Ha,ha,ha...tolik lidí se mě na to ptá... Copak nemůže být jeden ročník bez CRIPPLE BASTARDS? Vím, že jejich show byla vždy vrcholem, ale není možné do nekonečna opakovat to samé a tak tento rok dáváme pauzičku a zveme jiné legendy extrémní scény...ale buďte v klidu C.B. tu budou opět, ale jen jako fanoušci, takže potkat je tu budete moci...

Hojně diskutovanou otázkou je jídlo na Obscenu, konktrétněji nabídka stánků s jídlem v trutnovském areálu. Nechci, aby to vypadalo, že Ti lezu do zadku, ale já, ačkoliv maso jím, nemám proti výhradně vegetariánské nabídce žádné námitky a myslím si, že kvalita jídel je na velmi dobré úrovni a kdo se chce zařídit jinak, má možnost zajít do města, je to pár kroků …
Říkáš to velice přesně a máš na věc skutečně rozumný názor...a já tě za to velice respektuji!!! Mnohokrát jsem již na tuto otázku odpovídal, ale já jako vegan nemám jakýkoli zájem a nechci podporovat žádný krvavý byznis a tak na tomto festivalu nikdy nebude v prodeji maso atd. Je to na všech letáčcích atd. a já doufám, že pokud je člověk rozumný tak ten víkend bez masa v klidu přežije a možná mu to i něco přinese, třeba poznání , že veganské jídlo není žádná guma jak všude slyším, ale že jde o řádně chutné pokrmy a hlavně jde o jídlo vařené s láskou a bez zbytečné krutosti...a také proto také stále vylepšujeme nabídku jídel atd.

Dejme tomu, že jsem fanda, který na Obscenu ještě nikdy nebyl, ale uvažuje o tom, že pojede. Stále však váhá a neví se rozhodnout, co by jsi všem podobně nerozhodnutým jedincům vzkázal, aby se rozhodli pro variantu A, tedy účasti na Obscene Extreme?
Těžká otázka, ale já myslím, že kvalitu tohoto festivalu šíří snad všichni kdo kdy byli přitomni tomuto svátku extrémní muziky a sám vím, že se sem velice rádi vrací každý rok a tak snad jen přijeďte a uvidíte jak rádi se na Obscene Extreme budete vracet!!!

Čurby moc Ti děkuji za Tvůj čas. Na závěr mi dovol Ti popřát další úspěšný ročník obscénního extrému a hlavně, ať nám všem vyjde počasí. Za MetalManii Tě zdraví dalas.
Díky za podporu!!! A sám pevně veřím, že počasí bude ok, mějte se fajn a uvidíme se již brzy!!!

čurby/obscene

Tak a teď už slíbené informace:

OBSCENE EXTREME 2002
PUNGENT STENCH (A), SINISTER (NL), AGATHOCLES (B), ROTTEN SOUND (Fin),
SQUASH BOWELS (PL), CBT (D), ABORTED (B), GOREROTTED (UK), INFERIA (Fin) , HOUWITSER (HOL), GRONIBARD (F), TOTAL FUCKING DESTRUCTION (USA)
GRUESOME RELISH STUFF (Spa), SUDDEN DEATH (D), N.C.C. (Cz), VICTIM (D), PREJUDICE (B), SCURVY (Swe), DEATH REALITY (D), COLLISION (NL), REGORGE (Sco), STERBEHILFE (D), LENG TCHE (B), SADISTIC BLOOD MASSACRE (D), CARNAL DIAFRAGMA (Cz),CRANIOTOMY (Sk), CYNESS (D), PERVERSIST (Cz), IMPERIAL SODOMY (F), SEE YOU IN HELL (Cz), DEFLORACE (Cz), EMBEDDED (D), DOGMA (Sk), FLESHLESS (Cz), INGROWING (Cz), ABORTION (Sk), ISACAARUM (Cz), LYKATHEA AFLAME (Cz), POPPY SEED GRINDER (Cz), HELLBLAZER (D), PIGSTY (Cz), G.O.R.E. (Cz)...a ješte více...

11.-12.-13. 07.2002
TRUTNOV - CZECH rep.

info >>> curby@obscene.cz nebo www.obscene.cz

50 extrémních kapel, speciální show body art studia PIRANHA, intro show dvojice KoNě v programu HARD MUSIC LIVE ve čtvrtek 11.07., úžasný kemp v parku, obrovský METAL-CORE obchod se vším možným i nemožným a mnohem více!!!

LÍSTEK >>> pouze 500,- Kč!!!

 Přidejte svůj názor

Dalas

Další informace