HATEBREED - Live Dominance

HATEBREED - Live Dominance

HATEBREED - Live Dominance

HATEBREED - Live Dominance

Žarty bokom. Seriózne. Takéto obrazové a zvukové záznamy by mali byť jednoducho zakázané. Našinec zažije najlepší klubový koncert roka v natrieskanom, vypredanom bratislavskom Randale, žmýka litre potu z trička, obzerá rany po celom tele, ale v kútiku duše vie, že to celé mohlo byť ešte lepšie. Pretože porovnáva. Pretože vníma každý zdanlivo skrátený preslov medzi skladbami, každý naoko ušetrený pohyb na pódiu. A to všetko kvôli DVD „Live Dominance“. Na ňom sú HATEBREED po všetkých stránkach jednoducho a jasne dokonalí.

HATEBREED

Harpo´s v Detroite, najstaršia koncertná divadelná sála v Amerike, dve tisícky nadšených, natlačených fanúšikov aplaudujú prichádzajúcim hrdinom večera. Jamey Jasta s detskou tvárou a šibalským úsmevom ukazuje metalové paroháče do kamery a o sekundu na to už kapela vlieta na pódium. Otázka „Detroit, are you fired up?“ skutočne nie je namieste, peklo sa strhlo od prvých sekúnd hymny „This Is Now“ z neprekonateľného opusu „The Rise Of Brutality“. Stokiloví frustrovaní automechanici vo výpovednej lehote sa v obrovskom kotli trieskajú o seba, o dvadsať kíl ťažší týpek má na ruke pripevnenú kameru, aby tú trmu-vrmu plasticky zaznamenal. Podarilo sa. Energia, dynamika, skvelé prestrihy z pitu na pódium, nad pódium, do vyvýšeného hľadiska so zbytočnými sedadlami. V ten večer sa všetci hýbu, všetko lieta, všetko skáče. HATEBREED vždy boli a budú o pozitívnom spôsobe vybíjania agresivity.

HATEBREED

Vynikajúci playlist, v ktorom sa stretávajú starinky typu „Empty Promises“ so skladbami z vtedy aktuálneho albumu „Supremacy“ - naživo zaručene fungujúce nálože ako „Destroy Everything“, „As Diehard As They Come“ či „To The Threshold“. Úžasná komunikácia s publikom – Jamey je v tomto neskutočný profík, je vidieť, ako ho práca moderátora MTV vybrúsila. Stručne, jasne, heslovite, všetko zásahy do čierneho. Presne ako jeho texty. Je vcelku pochopiteľné, prečo sú HATEBRED takí populárni. Vôbec sa nečudujem, že ich má vo svojom ipode ešte aj James Hetfield. Je málo kapiel, ktoré by takto pomáhali v boji s každodennými životnými starosťami, málo skupín, ktoré by takto nakopávali nekonečnými zásobami energie a inšpiráciou v boji s celým svetom a niekedy aj so sebou samým.

HATEBREED

Vysoké, trojmetrové pódium hovorí jasnou rečou. HATEBREED sú hviezdy. „Live Dominance“ nie je surovým záznamom z kultového CBGB´S v podaní legendárnych AGNOSTIC FRONT, na ktorom pomaly neviete, kto je kapela a kto účinkujúci. Hranica medzi kapelou a fanúšikmi sa tu nemaže tak trochu kŕčovito ako napríklad na tohtoročnom slovenskom koncerte TERROR. Vy si užívate koncert, my tiež, ale každý z nás inak. Nie sme si rovní, nie sme takí istí . Namyslenosť? Nie, úprimnosť a zmysel pre realitu. HATEBREED boli toto leto najväčšími hviezdami na nemeckom festivale With Full Force, kde svojou show aj za pomoci pyrotechnických efektov (?!!) privádzali do šialenstva desaťtisíce fanúšikov. Že to už nemá nič spoločné s tým, o čom je HC? Budíček, vážení, HATEBREED je viac než hardcore!

P.S. Keby v setliste nechýbala najlepšia skladba z albumu „Supremacy“ - fantastická „Immortal Enemies“, neváhal by som s udelením plného počtu bodov.

 18

Rudi

Verdikt

Prakticky dokonalé koncertné DVD.

Hodnocení

Autor
9,5 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 130:00

Produkce: Kevin Custer

www.hatebreed.com

Sestava

Skladby

  1. This Is Now
  2. Perseverance
  3. A Call For Blood
  4. To The Threshold
  5. Empty Promises
  6. Destroy Everything
  7. Voice Of Contention
  8. As Diehard As They Come
  9. Hallow Ground
  10. Doomsayer
  11. Betrayed By Life
  12. Straight To Your Face
  13. Facing What Consumes You
  14. Before Dishonor
  15. Never Let It Die
  16. Last Breath
  17. Beholder Of Justice
  18. Smash Your Enemies
  19. Proven
  20. Defeatist
  21. Live For This
  22. I Will Be Heard

Diskografie

The Concrete Confessional (2016)
The Divinity Of Purpose (2013)
Hatebreed (2009)
For The Lions (2009)
Live Dominance (DVD) (2009)
Supremacy (2006)
The Rise of Brutality (2003)
Perseverance (2002)
Satisfaction Is The Death Of Desire (1997)